سالها پیش، زمانی که اینترنت مثل امروز لقب «دهکده جهانی» را پیدا نکرده و از سرعت و تنوع پایینی برخوردار بود، کاربران برای ارتباط با دوستان و نزدیکانشان با چالشهای بسیاری مواجه بودند. اما اکنون دهها پیامرسان، اپلیکیشن و راههای ارتباطی شکل گرفته که تماس صوتی یا تصویری با عزیزانتان - حتی اگر هزاران کیلومتر با شما فاصله داشته باشند - را به آسانترین روشها امکانپذیر میکنند. یکی از این پلتفرمهای مطرح، اسکایپ است.
اسکایپ از چند سال پیش به عنوان یکی از مهمترین و محبوبترین راههای ارتباطی میان کاربران اینترنت جای پای محکمی برای خودش ایجاد کرده است. احتمالا شما هم تاکنون چندین بار اسم آن به گوشتان خورد و یا حتی از آن به شکل محدود استفاده کردهاید. اما اسکایپ دقیقا چیست و چه خدماتی به شما ارائه میدهد؟ برای یافتن پاسخ به این سوالات پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اسکایپ چیست؟
اسکایپ یک ابزار ارتباطی هیجانانگیز است که قابلیت استفاده از آن روی کامپیوتر، لپتاپ، مک، تبلت و گوشی وجود دارد. شما پس از پیدا کردن حساب کاربری دوستان و آشنایان خود در اسکایپ، میتوانید از طریق چت یا تماس صوتی و تصویری با آنها ارتباط بگیرید. جالبتر اینکه قابلیت تماس گرفتن با گوشی افراد دیگر نیز ار طیق Skype وجود دارد، اما خب این ویژگی برایتان هزینهای دربر خواهد داشت.
خدمات اصلی و پایهای اسکایپ به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرد، اما خب مثل اکثر پلتفرمهای دیگر یک حالت پولی نیز برای آن درنظر گرفته شده. از آنجا که Skype اکنون به شرکت مایکروسافت تعلق دارد، شما باید جهت استفاده از آن یک اکانت مایکروسافت برای خود بسازید. البته اگر از پیش یک حساب کاربری مایکروسافت دارید، کارتان برای ثبتنام آسانتر میشود.
نگاهی به تاریخچه اسکایپ
اسکایپ در سال ۲۰۰۳ توسط دو سرمایهگذار سوئدی و دانمارکی تاسیس شد. البته که وظیفه توسعه نرمافزار آن بر عهده چند مهندسی استونیایی بود. در سال ۲۰۰۵ شرکت eBay با مبلغ ۲.۵ میلیارد دلار Skype را خریداری نمود تا روند رشد آن به شکل چشمگیری سرعت پیدا کند. این نرمافزار طی سالیان مختلف قابلیتهای خود را بهبود داد تا کمکم به یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی در دنیا تبدیل شود.
با فرا رسیدن سال ۲۰۱۱، شرکت بزرگ مایکروسافت با پرداخت مبلغ هنگفت ۸.۵ میلیارد دلار کمپانی Skype Communications را خریدار کرد. مایکروسافت خیلی زود اسکایپ را به عنوان زیرمجموعه خود گسترش داد و توسعه اپلیکیشنهای موبایل و دسکتاپ آن را به دست گرفت. این شرکت همچنین نسخه جدیدی از اسکایپ را مخصوص جدیدترین ویندوز آن زمان (یعنی ویندوز ۸) توسعه داد.
از همان زمان تا امروز که ویندوز ۱۱ روی کامپیوترهای شخصی مورد استفاده قرار میگیرد، اپلیکیشن اسکایپ جزء نرمافزارهای داخلی ویندوز محسوب میشود و از ابتدا روی آن نصب است. پیشرفت سریع این پلتفرم ارتباطی زیر سایه مایکروسافت وارد مرحله تازهای شده بود. در سال ۲۰۱۳ اسکایپ همزمان با آپدیت ۴.۱ خود، کیفیت HD را برای تماسهای تصویری در آیفون و آیپد معرفی کرد.
بر اساس آخرین آمار رسمی، اسکایپ ماهانه چیزی حدود ۳۰۰ میلیون کاربر دارد و تعداد کاربران روزانه آن نیز به ۴۰ میلیون میرسد. اکثریت افرادی که به صورت دورکار فعالیتهای خود را پیش میبرند (بیش از ۸۹ درصد)، Skype و گوگل میت را مهمترین وسیله ارتباطی خود با همکارانشان معرفی کردهاند.
ویژگیها و نحوه استفاده از Skype
از آنجا که اسکایپ خدمات اصلی خود را به شکل رایگان عرضه میکند، یکی از بهترین ابزارها برای ارتباطی برای اکثریت افراد محسوب میشود. اشخاص مختلف و همچنین شرکتهای نه چندان بزرگ به خوبی میتوانند از این ابزار برای برقراری ارتباط و یا برگزاری جلسات بهره ببرند. اسکایپ از جلسات و کنفرانسهای آنلاین با حداکثر ۵۰ شرکتکننده پشتیبانی میکند.
Skype همچنین پلنها و قابلیتهایی به شکل پولی در اختیار کاربران قرار میدهد که میتواند شامل هزینه بسیار پایین برای تماسها و موارد دیگر باشد. قابلیت Meet Now در اسکایپ به شما اجازه میدهد تا بدون ساخت اکانت یا نصب نرمافزار آن، یک تماس تلفنی یا صوتی با فردی دیگر برقرار کنید. این ویژگی خاص میتواند برای کسانی که میخواهد تنها یک بار از آن بهرهمند شوند و علاقهای به ساخت حساب کاربری ندارد، فوقالعاده است.
ویژگی زیرنویس زنده هم به شکل همزمان صحبتهای افراد دیگر را به صورت ریزنویس به شما نمایش میدهد. گرچه این قابلیت تنها از ۱۱ زبان اصلی در دنیا شامل انگلیسی، چینی، فرانسوی، آلمانی و موارد دیگر پشتیبانی میکند و به درد کاربران فارسیزبان نمیخورد. با این حال، باید اعتراف کرد که در مجموع با قابلیت پیشرفته و جذابی طرف هستیم.
قابلیتهای پرسش و پاسخ در کنار ابزارهای نوشتار اسکایپ از جمله ویژگیهای کاربردی دیگر آن محسوب میشود. با این ویژگیها برگزاری جلسه کاری یا آموزشی بسیار غنیتر و آسانتر خواهد بود. شما میتوانید با استفاده از وایتبورد Skype چیزهایی برای مخاطبان خود بنویسید و یا حتی اشکالی برای آنها ترسیم کنید. از سوی دیگر ویژگیهای «پرسش و پاسخ» و «رایگیری» هم به مشارکت افراد در بحث کمک خواهد کرد.
اسکایپ علاوه بر موارد بالا، یک مترجم نسبتا پیشرفته هم درون خود جای داده. ترجمه همزمان تماسهای صوتی و تصویری در حال حاضر تنها با پشتیبانی از ۹ زبان مختلف انجام میشود و ترجمه همزمان چت نیز به ۶۰ زبان صورت میگیرد.
قابلیت Screen Sharing (اشتراکگذاری صفحه) به شما اجازه میدهد تا محتوای صفحه نمایش خودتان را با دیگر اعضای تماس یا جلسه آنلاین به اشتراک بگذارید. این ویژگی نیز طی جلسات کاری، ارائههای آموزشی و امثال مواردی شبیه به آن بسیار مفید واقع میشود.
مورد دیگری که میتوانیم در پایان این قسمت به آن اشاره کرده، سهولت فوقالعاده در استفاده از اسکایپ است. بهطور کلی باید گفت که دانلود، نصب و بهرهگیری از این پلتفرم ارتباطی بسیار آسان و سرراست بوده و توسعهدهندگان آن تا حد ممکن از عنصر پیچیدگی در رابط کاربری فاصله گرفتهاند.
اسکایپ برای اندروید، iOS (و بهطور کلی دستگاههای اپل)، ویندوز، ایکس باکس و الکسا (آمازون) نرمافزار طراحی کرده تا عملا همه پلتفرمهای مهم از این برنامه پشتیبانی کنند.
هوش مصنوعی
مایکروسافت که طی چند سال گذشته به صورت جدی در حوزه هوش مصنوعی فعالیت میکند، محصولات خود را در سرویسهای مختلف خود عرضه نموده. هوش مصنوعی Copilot که امروزه به شکل پیشفرض روی ویندوز ۱۱ قرار گرفته و گفته میشود از ChatGPT 4 در الگوریتم خود بهره میبرد، حکم یک دستیار دیجیتالی و کاربردی را برای شما دارد.
نکته جالبتر اینکه مایکروسافت Copilot را به سرویس اسکایپ نیز منتقل کرده و شما میتوانید از قابلیتهای مختلف آن در این پلتفرم استفاده کنید. کوپایلوت به شما در خلاصهسازی چتها، گرفتن ایدههای جدید و موارد دیگر یاری میرساند و حضور آن در بخش رایگان اسکایپ نیز بسیار جذاب بهنظر میرسد.
قیمت و اشتراک اسکایپ
همانطور که بارها اشاره کردیم برقراری تماسهای صوتی و تصویری در کنار چت در اسکایپ برای تمامی کاربران رایگان است. با این حال مزایا و ویژگیهای پیشرفتهتر یا همان پرمیوم این پلتفرم هزینههایی برای شما در بر دارد. ایمیل صوتی، اساماس و تماس با خطوط ثابت یا سیم کارت افراد دیگر همگی جزء ویژگیهایی هستند که به صورت پولی در اختیار کاربران قرار میگیرند.
متاسفانه سیاستهای قیمتگذاری اسکایپ برای اکثر مخاطبان کمی گیجکننده و نامشخص است. وبسایت این پلتفرم نیز اطلاعات صریح و دقیقی در این باره منتشر نکرده، اما خب ما در ادامه جزئیات آن را با شما به اشتراک میگذاریم.
اشتراک ماهانه
اسکایپ یک سری پلن ثابت و ماهانه برای کاربران در نظر گرفته است. این اشتراک به صورتهای مختلفی عرضه میشود که شامل تماسهای نامحدود و یا «دقایق تماس محدود و مشخص» است. کاربرانی که به شکل گسترده از تماسهای اسکایپ استفاده میکنند، طبیعتا باید به اشتراک ماهانه آن روی بیاورند.
اشتراک ماهانه Skype با قیمتهای مختلفی عرضه میشود، اما به عنوان مثال تماس با خطوط ثابت یا تلفنهای همراه آمریکایی برای کاربران این کشور چیزی حدود ۸.۳۹ دلار در ماه هزینه دارد.
اعتبار اسکایپ
برای درک بهتر سیستم اعتباری اسکایپ، شما میتوانید سیم کارتهای اعتباری در کشور خودمان را در نظر بگیرید. همانطور که شما با شارژ کردن سیم کارت اعتباری خود میتوانید به میزان مشخصی از تماس، پیامک و یا اینترنت استفاده کنید، سیستم اعتباری اسکایپ نیز دقیقا به همین صورت عمل میکند.
به عنوان مثال شما میتوانید با شارژ کردن حساب کاربری خود به مبلغ ۱۰ دلار، به همان میزان با دوستان و آشنایان خود تماس تلفنی برقرار کنید. البته به یاد داشته باشید که تماس با کشورهای مختلف میتوانید هزینه متفاوتی برای شما دربر داشته باشد. مثلا تماس با شمارههای آمریکایی ۲۸ سنت در دقیقه از اعتبار شما کم میکند.
شماره اسکایپ
با شماره مخصوص اسکایپ، شما عملا نوعی شماره تلفن همراه برای خود دارید. افراد دیگر میتوانند از طریق تلفن ثابت یا گوشی همراهشان به این شماره زنگ بزنند و شما نیز از طریق اسکایپ به آن پاسخ خواهید داد. داشتن این شمارهها نوعی اشتراک در Skype محسوب میشود و شما بایستی ماهانه مبلغی بابت آن بپردازید.
بسته به اینکه شماره مورد نظر شما متعلق به چه کشوری باشد و یا دوره اشتراک آن چقدر باشد (۱، ۳ یا ۱۲ ماه)، قیمت آن متفاوت خواهد بود. متاسفانه اسکایپ قیمت این شمارهها را در وبسایت خود درج نکرده است.
Skype for Business چیست؟
شرکت مایکروسافت پس از اینکه سالها Lync را به عنوان پلتفرم تجاری خود معرفی میکرد، در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفت به طور کامل آن را کنار بگذارد. حال جایگزین این برنامه چه بود؟ «اسکایپ برای تجارت» دقیقا همان مسیر جدید مایکروسافت برای Lync بود تا علاوه بر ارائه خدمات تخصصی برای کسب و کارهای بزرگ، برنامهها و نرمافزارهای خود را یکپارچهسازی کند.
Skype for Business این امکان را فراهم میکند تا یک شرکت خدمات اسکایپ را در بستر سرورهای سازمان ایجاد نماید. اینگونه کارمندان شرکت دیگر نیازی به ساخت اکانت ندارند و میتوانند تنها با استفاده از اطلاعات سازمانی خود وارد جلسات اسکایپ شرکت شوند.
نسخه تجاری اسکایپ از جلساتی با حداکثر ۲۵۰ شرکتکننده پشتیبانی میکند تا مشکل برگزاری جلسات بزرگ برای شرکتها برطرف شود. لازم به ذکر است که Skype for Business رایگان نبوده و ارزانترین پلن آن ماهانه ۲ دلار به ازای هر کاربر است.
چگونه اکانت اسکایپ خود را شارژ کنیم؟
برای بهرهمندی از خدمات پیشرفته اسکایپ، شما به اعتبار یا اشتراک آن احتیاج دارید. مایکروسافت روشهای بسیار متنوعی را برای پرداخت در Skype ایجاد کرده که شامل ویزا کارت، مسترکارت، پی پال و چندین مورد دیگر میشود. با این حال کاربران ساکن ایران قابلیت بهرهمندی از این روشها را بهخاطر محدودیتهای موجود ندارند.
در نتیجه، بهترین راه پیشروی شما، استفاده از گیفت کارت محسوب میشود. در اینجا شما میتوانید از گیفت کارتهای مخصوص اسکایپ که توسط مسترگیفت ارائه میشود، استفاده کنید. البته فراموش نکنید که مسترگیفت گیفت کارتهای دیگری چون ویزاکارت، مسترکارت و پیپال را نیز ارائه میدهد. در نتیجه اگر استفاده از گیفت کارت در چند جای مختلف را دارید، دستتان برای تهیه آن باز است.
مراحل استفاده از گیفت کارت در اسکایپ نیز به شرح زیر است:
- ورود به اکانت
- انتخاب گزینه Account Details و سپس Billing and payments
- کلیک روی Redeem voucher
- وارد کردن کد یا شماره منحصر بهفرد گیفت کارت
- تیک زدن گزینه Agree to the Skype terms of service
- تایید نهایی
نکته قابل ذکر در اینجا آن است که حتی در صورت تفاوت واحد پولی گیفت کارت با حساب کاربری شما، عملا هیچ جای نگرانی وجود ندارد. زیرا اسکایپ به صورت اتوماتیک واحد پولی گیفت کارت را به واحد پولی اکانت شما تغییر میدهد.
جمعبندی
اسکایپ یکی از بهترین نرمافزارهای موجود در بازاری برای برقراری تماس صوتی و تصویری در کنار برگزاری جلسات آنلاین است. بیشتر خدمات پایهای و اصلی Skype به صورت رایگان ارائه میشود، اما خب یک سری خدمات جذاب دیگر نیز وجود دارند که باید بابت آنها پول پرداخت کنید.
اسکایپ علاوه بر اینها، از چت و تماس با خطوط ثابت و تلفنهای همراه پشتیبانی میکند. همچنین اخیرا مایکروسافت نرمافزار هوش مصنوعی Copilot را به اسکایپ اضافه کرده که میتواند در جمعبندی چتها و یا ایدهپردازی و کارهای دیگر به شما کمک کند.
در صورت تمایل به استفاده از خدمات پولی Skype شما باید اکانت خود را بهوسیله کارتهای هدیه (گیفت کارت) مخصوص آن شارژ نمایید. جهت تهیه این گیفت کارتها شما میتوانید از مسترگیفت کمک بگیرید.