ماینکرافت (Minecraft) به عنوان یکی از محبوب‌ترین بازی‌های ویدیویی تاریخ، بیش از ۱۶۶ میلیون بازیکن در سرتاسر دنیا دارد. اما دلیل این محبوبیت چیست؟ چه مکانیزم‌ها و عناصری در بازی وجود دارد که منجر به موفقیت بی‌سابقه آن شده است؟

طی این مقاله مفصل از وبلاگ مسترگیفت شما به‌زودی با جنبه‌های مختلف ماینکرافت و سپس گیفت کارت مخصوص آن آشنا خواهید شد. پس ما با همراه باشید.

نگاهی کوتاه به تاریخچه ماینکرافت

معرفی بازی ماینکرافت

ماینکرافت عمر پرفروغ خود را در سال ۲۰۰۹ آغاز نمود؛ جایی که ابتدای امر به آن Cave Game می‌گفتند. این پروژه نسبتا کوچک به مدت دو سال مراحل توسعه متعددی را پشت سر گذاشت، تا اینکه می ۲۰۱۱ به شکل رسمی و با عنوان Minecraft: Java Edition روانه بازار شد.

از آن زمان تاکنون Minecraft از یک پروژه مستقل و کوچک به یکی از بزرگترین و محبوب‌ترین عناوین تاریخ ویدیو گیم تبدیل شده است. بد نیست بدانید این بازی طی تنها شش ماه موفق شد به رقم باورنکردنی ۱۰ میلیون بازیکن برسد.

مارکوس پرسون مقلب به Notch، کسی که خلق و سازنده اصلی ماینکرافت محسوب می‌شود، در سال ۲۰۱۴ تصمیم گرفت بازی خود را با مبلغ شگفت‌انگیز ۲.۵ میلیارد دلار به مایکروسافت بفروشد. از آن زمان تا امروز مایکروسافت به واسطه استودیو موجنگ (Mojang Studio) مدیریت ماینکرافت را بر عهده گرفته و حقیقتا عملکرد بسیار خوبی در این زمینه داشته است.

امروزه Minecraft صاحب یک شهرت و موفقیت فوق‌العاده کم‌سابقه و باورنکردنی است. حتی درصد قابل توجهی از محتوای استریمرها در توئیچ و یوتوب نیز به همین بازی اختصاص دارد. به همین دلیل سرعت رشد مخاطبان بازی طی سالیان اخیر همچنان حفظ شده و ماینکرافت به قدرتی توقف‌ناپذیر بدل گشته است.

مایکروسافت در سال ۲۰۱۶ نسخه Education ماینکرافت را منتشر نمود - نسخه‌ای از بازی که با کمک Microsoft Education مختص کلاس‌های درس در زمینه برنامه‌نویسی و کدنویسی طراحی شده بود. در همان سال، این بازی سندباکس و محبوب شاهد شکسته شدن رکوردهای بی‌شماری بود و بیش از ۴۲۰ میلیون دلار درآمدزایی داشت.

کمی که جلوتر بیاییم، ماینکرافت اکنون بالغ بر ۱۶۶ میلیون بازیکن در سرتاسر دنیا دارد و با آپدیت‌های بی‌شمار موجنگ تغییراتی اساسی داشته است. از اضافه شدن تکنولوژی رهگیری پرتو، تغییرات محیطی و مکانیک‌های جدید گیم‌پلی گرفته تا عرضه آن روی پلتفرم‌های مختلف (پلی استیشن، ایکس باکس، کامپیوتر، اندروید، iOS، لینوکس، مک و نینتندو)، همگی بخشی از همین روند چندین ساله بوده‌اند.

ویژگی‌های گیم‌پلی ماینکرافت

معرفی بازی ماینکرافت

حال سوال اینجاست که تجربه بازی ماینکرافت به چه شکل است؟ این بازی یک عنوان سه‌بعدی سندباکس محسوب می‌شود که بر مبنای ساخت بلوک‌های مختلف شکل گرفته. این بلوک‌ها از قسمت‌های مختلفی ساخته شده و قابلیت «استخراج»/«ماین کردن» هرکدام وجود دارد.

سیستم گسترده و هیجان‌انگیز ساخت و ساز بازی به شما این امکان را می‌دهد تا با استفاده از بلوک‌های در دسترس، ابزار و سلاح‌هایی جهت بقا در دنیای ماینکرافت بسازید. عناصر دیگر بازی نیز شامل حیوانات، گیاهان، روستاییان، هیولاها (ماب‌ها)، آب و هوا، آب و لاوا می‌شود.

نقشه و محیط بازی به صورت کاملا اتوماتیک ساخته می‌شوند، به این معنا که Seed هر نقشه منحصر به‌فرد بوده و تجربه تمامی بازیکنان با یکدیگر متفاوت است. هدف غایی ماینکرافت در واقع رسیدن به «پایان» (The End) و شکست اندر دراگون است. با این حال بازی شما را مجبور به انجام چنین کاری نمی‌کند و می‌توانید هرقدر که مایل هستید در دنیای آن مشغول اکتشاف، استخراج بلوک و خلق سازه‌های شگفت‌انگیز شوید. بسیاری از بازیکنان بیشتر وقت خود را صرف طراحی سازه‌های عظیم، جستجو به دنبال گنج و یا حتی کشاورژی می‌کنند!

حالت‌های بازی

در زمان آغاز بازی، شما می‌توانید بین پنج حالت «بقا»، «خلاقانه»، «هاردکور»، «ماجراجویی» و «Spectator» یکی را انتخاب کنید. حالت خلاقانه (Creative) مواد خام بی‌نهایت در اختیارتان می‌گذارد، شما هیچ آسیبی دریافت نمی‌کنید، و مجموعا برای اکتشاف و ساخت چیزهای مختلف در محیط - بدون هیچ‌گونه خطری - آزاد هستید.

در حالت بقا (Survival)، چهار سطح دشواری مختلف پیش‌روی شما قرار می‌گیرد. این سطوح بین Peaceful و Hard درجه‌بندی شده‌اند و این آپشن تعیین می‌کند شما چقدر با ضربه ماب‌ها آسیب می‌بینید و یا اینکه گرسنگی روی سلامت شما تاثیر دارد یا خیر. منابع محدود بوده و شما باید تمام ابزارها و مواد خام مورد نیازتان را از نقطه صفر جمع‌آوری و استخراج کنید. در این میان بدون شک غذا و پناهگاه مهم‌ترین اولویت‌های هر بازیکن برای بقا هستند.

حالت هاردکور (Hardcore) در حقیقت زیرمجموعه حالت بقا محسوب می‌شود و تمامی قوانین آن در اینجا نیز صدق می‌کند. شما باید به شکل مداوم مواظب قلب‌ها و میزان گرسنگی شخصیت خود باشید و با ماب‌های بی‌رحم سر و کله بزنید. با این حال، وجه اصلی تفاوت میان هاردکور و بقا در این است که در حالت هاردکور خبری از اسپاون نبوده و پس از مرگ، گیم اور خواهید شد. از سوی دیگر زمانی که این درجه سختی را انتخاب می‌کنید، دیگر قابلیت تغییر آن برای شما وجود ندارد. به طور کلی تنها افرادی که به شکل جنون‌آمیز دنبال چالش‌های عجیب و غریب هستند از Hardcore لذت خواهند برد!

مد ماجراجویی یا همان Adventure مختص نقشه‌هایی است که توسط بازیکنان ساخته شده و یک سری محدودیت خاص دارد. در این حالت بازیکنان نمی‌توانند با هر ابزاری بلوک‌ها را خراب کرده و چیزهای جدیدی بسازند. تنها آیتم‌هایی که تگ CanDestroy دارند چنین قابلیتی در اختیار شما خواهند گذاشت.

در نهایت مد Spectator - به معنی تماشاچی/نظاره‌گر - گیم پلی بسیار محدودی دارد. در این حالت شما قابلیت تخریب، ساخت و یا تعامل با موجودات مختلف حاضر در نقشه را ندارید و تنها می‌توانید به صورت آزاد در آن حرکت کرده و به تماشای دنیا بپردازید. بد نیست بدانید در حالت هاردکور زمانی که شما می‌میرید، دیگر راه بازگشتی وجود ندارد و بازی به حالت Spectator می‌رود.

نسخه‌های مختلف بازی

معرفی بازی ماینکرافت

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم با خرید ماینکرافت توسط مایکروسافت، این بازی روی تمامی پلتفرم‌های اصلی عرضه شده و طی این سال‌ها شاهد عرضه نسخه‌های مختلف آن بوده‌ایم. ورای بحث پلتفرم، Minecraft چند نسخه اصلی دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم:

  • نسخه جاوا: نسخه اصلی و اولیه بازی
  • نسخه بدراک (Bedrock): این نسخه که به‌جای جاوا بر اساس ++C برنامه‌نویسی شده، اکنون مهم‌ترین نسخه ماینکرافت محسوب می‌شود. نسخه‌های پلی استیشن، ایکس باکس، پی‌سی، اندروید، iOS و نینتندو بازی هم‌اکنون بدراک هستند.
  • نسخه چین: نسخه رایگان و مختص کشور چین، که برای ویندوز، اندروید و دستگاه‌های اپل در دسترس قرار دارد.
  • نسخه آموزشی: Minecraft Education نسخه‌ای از بازی محسوب می‌شود که برای اهداف آموزشی طراحی شده است.
  • نسخه PI: نسخه رایگان بازی برای پلتفرم Raspberry

تفاوت نسخه جاوا با بدراک

با اینکه در بخش قبلی شما با چندین نسخه مختلف از ماینکرافت آشنا شدید، اما به طور کلی باید گفت جاوا و بدراک نسخه‌های اصلی بازی محسوب می‌شوند. جاوا اولین نسخه بازی بود که روانه بازار شد و به همین دلیل از برخی جنبه‌ها عملکرد بهتری نسبت به بدراک دارد. با این حال، بدراک هم در عمل نسخه پیشرفته و به‌روزرسانی‌شده بازی است که با تکنولوژی روز جلو آمده.

یک نکته اساسی زمان انتخاب میان نسخه جاوا و بدراک در نظر گرفتن پلتفرم مقصد است. افرادی که می‌خواهند از نسخه جاوا استفاده کنند گزینه‌های بسیار کمتری در اختیارشان قرار دارد، چراکه این نسخه فقط روی ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است. و این در حالی است که قابلیت تجربه بدراک روی ویندوز ۱۰ و ۱۱، ایکس باکس، پلی استیشن، نینتندو، اندروید، iOS و موبایل ویندوز وجود دارد.

از منظر ماد (Mod) و قابلیت پیاده‌سازی آن روی بازی، نسخه جاوا چندین قدم از بدراک جلوتر است. اکثریت مادهای جاوا به شکل کاملا رایگان در اختیار بازیکنان قرار می‌گیرند و بعضا قابلیت ایجاد تغییراتی باورنکردنی و خارق‌العاده را دارند. در مقابل مادهای بدراک بعضا پولی بوده و مجموعا عملکردهای محدود‌تری دارند. در زمینه قیمت، امروزه Java Edition و Bedrock Edition باهم و با قیمت ۲۹.۹۹ دلار به فروش می‌رسند. در نتیجه شما با پرداخت ای مبلغ هر دو نسخه بازی را در اختیار دارید.

با وجود عرضه ماینکرافت در سال ۲۰۱۱، نسخه جاوای بازی متاسفانه همچنان قابلیت پشتیبانی از کنترلر را ندارد. با این حال نسخه بدراک به‌خاطر عرضه دیرتر علاوه بر موس و کیبورد، از کنترلر کنسول‌ها نیز پشتیبانی می‌کند. در زمینه کراس‌پلی هم بدراک گوی سبقت را از رقیب ربوده و با این نسخه شما می‌توانید با افرادی که روی پلتفرم‌های دیگر (مثل ایکس باکس، پلی استیشن، پی‌سی، اندروید، iOS و نینتندو) بازی می‌کنند، هم‌تیمی شوید.

به عنوان آخرین پارامتر هم می‌توان به بحث کیفیت بصری و گرافیک اشاره نمود. ابتدا باید در نظر بگیرید که قدرت سخت‌افزاری کامپیوتر در این زمینه بسیار مهم است. روی کامپیوترهای ضعیف‌تر، نسخه جاوا اصلا اوضاع خوبی ندارد و از لحاظ بصری یک کابوس است. اما خب نسخه بدراک برای کامپیوترهای ضعیف هم بهینه شده و عملا روی هر سیستمی اجرا می‌شود. با تمام این اوصاف، اگر صاحب یک سیستم قدرتمند هستید و می‌خواهید زیباترین جلوه‌های بصری ماینکرافت را ببینید، باید از نسخه جاوا استفاده کنید.

گیفت کارت ماینکرافت چیست؟

معرفی بازی ماینکرافت

به احتمال زیاد شما به طور کلی با مفهوم گیفت کارت آشنا هستید؛ کارت‌های هدیه‌ای که از پیش شارژ شده‌اند و به نوعی یک‌بار مصرف هستند. یعنی پس از اتمام مبلغ داخل آن‌ها، شما دیگر نمی‌توانید آن‌ها را شارژ کنید. در صورتی که می‌خواهید به صورت کامل‌تر با گیفت کارت‌ها آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «گیفت کارت چیست و چه کاربردهایی دارد؟ آشنایی با انواع گیفت کارت» را مطالعه بفرمایید.

ماین‌کوین، ارز دیجیتالی و مخصوص Minecraft، برای خرید محتوا و آیتم‌های مختلف درون فروشگاه بازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع هیچ بازیکنی نمی‌تواند به صورت مستقیم هزینه‌های خرید در ماینکرافت را بپردازد و بایستی برای این کار از ماین‌کوین (MineCoin) خود استفاده کند. حال با ماین‌کوین قابلیت خرید بسته‌های الحاقی، اسکین‌ها، نقشه و بسیاری موارد دیگر وجود دارد.

حال، شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه می‌توان ماین‌کوین به‌دست آورد؟ کاربران در سرتاسر دنیا این قابلیت را دارند تا با استفاده از کارت‌های اعتباری خود مثل ویزا و مسترکارت، یا حساب‌های بین‌المللی دیگر چون پی‌پال دست به خرید ماین‌کوین بزنند. با این حال، باتوجه به محدودیت‌های موجود برای کاربران ایرانی، چنین امکانی برای شما وجود ندارد.

به همین دلیل است که تهیه گیفت کارت ماینکرافت و خرید ماین‌کوین و آیتم‌های دیگر به‌وسیله آن می‌تواند هوشمندانه‌ترین و بهترین راه ممکن برای شما باشد. با استفاده از گیفت کارت ماینکرافت شما بدون نیاز به حساب‌های بین‌المللی و مواجهه با دردسرهای تحریمی و غیره، می‌توانید خرید خود را انجام دهید.

گیفت کارت‌های Minecraft تاریخ انقضاء ندارند و با ریجن‌های مشخصی عرضه می‌شوند. در نتیجه باید حواستان باشد حین خرید این کارت‌های هدیه به ریجن آن‌ها توجه کرده و آن را با ریجن اکانت خود تطابق دهید. جهت تهیه گیفت کارت ماینکرافت شما می‌توانید به منابع و وبسایت‌های معتبر داخلی از جمله مسترگیفت مراجعه فرمایید.

نحوه استفاده از گیفت کارت ماینکرافت

گیفت کارت بازی ماینکرافت

ردیم کردن یا همان استفاده از گیفت کارت ماینکرافت به دو روش مختلف انجام می‌شود: وبسایت ماینکرافت و خود بازی. در ادامه باهم این دو روش را به شما آموزش خواهیم داد:

وبسایت ماینکرافت

  • ابتدا به صفحه اصلی سایت ماینکرافت مراجعه و روی گزینه بالا سمت راست یعنی Account کلیک کنید
  • حالا Sign In را انتخاب کرده و با ورود اطلاعات اکانت‌تان، وارد حساب کاربری ماینکرافت خود شوید
  • اکنون وارد بخش Redeem شوید
  • در باکس Enter Code کد ۲۵ رقمی گیفت کارت را وارد نمایید و روی Submit کلیک کنید
  • به همین راحتی اکانت Minecraft شما شارژ شده و می‌توانید به‌وسیله ماین‌کوین موجود در آن خرید انجام دهید

پنل داخل بازی

  • بازی را در پلتفرم خود اجرا کرده و وارد اکانت‌تان شوید
  • به قسمت Marketplace برود و گزینه Redeem a Code را پیدا کنید
  • حالا کد مخصوص گیفت کارت را داخل باکس مورد نظر وارد نمایید
  • کد و اطلاعات آن را تایید و ردیم کارت هدیه را نهایی کنید

جمع‌بندی

بازی ماینکرافت پس از حدود ۱۳ سال که از عرضه رسمی‌اش می‌گذرد، همچنان از محبوبیت شگفت‌انگیزی برخوردار است. مایکروسافت پس از خرید کامل این بازی از سازنده اصلی آن، به خوبی روی این عنوان سندباکس سرمایه گذاری نمود و امروزه شاهد درخشش آن روی پلتفرم‌های مختلف از جمله پی‌سی، پلی استیشن، ایکس باکس، نینتندو و موبایل (اندروید و iOS) هستیم.

طی این مقاله از وبلاگ مسترگیفت ما تلاش کردیم به معرفی اجمالی بازی، ویژگی‌ها و گیفت کارت آن بپردازیم. گیفت کارت ماینکرافت بهترین و ساده‌ترین راه ممکن برای خرید ماین‌کوین محسوب می‌شود، چراکه علاوه بر دور زدن تحریم‌های بین‌المللی، استفاده از آن نیز بسیار سرراست است.