کمتر گیمر سرسختی در دنیا پیدا می‌شود که حداقل چند بار از فروشگاه استیم جهت خرید بازی‌های روز استفاده نکرده باشد. استیم به عنوان بزرگترین فروشگاه بازی کامپیوتری در دنیا همیشه مورد توجه مخاطبان بوده و پس از گذشت سال‌های طولانی، همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است. استیم اپلیکیشن‌هایی مخصوص ویندوز، مک و لینوکس دارد و از سوی دیگر می‌توان به وسیله نسخه وب نیز از آن بهره‌مند شد.

شرکت ولو (Valve) - صاحب فروشگاه - همیشه تلاش داشته بهترین عملکرد را از خود نشان دهد و تجربه‌ای ایده‌آل برای کاربران خلق کند. با این حال به‌خاطر گستردگی فروشگاه و بخش‌ها و قابلیت‌های بی‌شمارش، تعداد مشکلات و خطاهایی که سر راه بازیکنان قرار می‌گیرد نیز کم نیست.

به همین دلیل ما قصد داریم طی این مقاله از وبلاگ مسترگیفت، به مهم‌ترین و رایج‌ترین خطاهای استیم پرداخته و روش برطرف کردن هریک را به شما آموزش دهیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

رایج‌ترین ارورهای استیم کدام‌اند؟

اگر شما هم به میزان مشخصی از اپلیکیشن Steam استفاده کرده باشید، حداقل یکی دو بار با خطاها یا مشکلاتی مواجه شده‌اید. ارورهای استیم می‌توانند در زمان ساخت اکانت، خرید بازی، ردیم کردن گیفت کارت، افزودن محصولات به سبد خرید و بسیاری موارد دیگر رخ دهند. در ادامه ما باهم به بررسی برخی از مشکلات و خطاها خواهیم پرداخت که بیشترین گزارش و جستجو در رابطه با آن‌ها وجود داشته و تعداد قابل توجهی از کاربران را به چالش کشیده‌اند.

خطای Failed to start the game (app already running)

رفع رایج ترین خطاهای استیم

این ارور زمانی رخ می‌دهد که یک اپلیکیشن یا بازی به صورت ناگهانی یا با یک کرش غیرمنتظره بسته شده باشد. در این حالت احتمال دارد استیم به درستی تشخیص ندهد که اپلیکیشن از قبل بسته شده و امکان اجرای مجدد آن وجود دارد. به همین خاطر کاربران بسیاری در استیم بارها با این خطای خاص مواجه شده‌اند که اجازه نمی‌دهد بازی مورد نظرشان را دوباره باز کنند.

همچنین گفته می‌شود اگر یک اکانت دیگر در کامپیوتر وارد استیم شده و این بازی را اجرا کرده باشد، باز هم با چنین خطایی مواجه خواهید شد. در نتیجه مطمئن شوید که بازی مورد نظر شما به طور کامل بسته شده باشد.

نحوه رفع خطا: برای رفع این ارور معمولا یک روش ساده وجود دارد. در واقع اکثر کاربران با بستن کامل استیم و ریست کردن کامپیوتر خود، موفق به رفع این خطا می‌شوند.

حال اگر قصد ریست کردن کامپیوتر خود را ندارید، می‌توانید با متود زیر جهت رفع خطا تلاش کنید:

  • خروج از استیم و بستن برنامه‌هایی که هنوز باز هستند
  • فشردن همزمان دکمه‌های Ctrl + Shift + Esc با استفاده از کیبورد
  • اکنون که تسک منیجر باز شده، به تب Processes مراجعه کنید
  • در اینجا به دنبال تسک بازی مورد نظر که به درستی بسته نشده بود، بگردید
  • روی آن راست کلیک کرده و End Task را بزنید
  • حالا بازی به طور کامل بسته شده و به احتمال زیاد می‌تواند به دوباره اجرا شود

توقف فرآیند دانلود استیم

رفع خطاهای استیم

اینکه با هزار امید و آرزو بازی مورد علاقه‌تان را تهیه و فرآیند دانلود آن را آغاز کنید، سپس پس از چند ساعت برگردید و با تصویر ناخوشایند توقف دانلود مواجه شوید، حقیقتا ناامیدکننده و آزاردهنده است. چنین اتفاقی می‌تواند چندین دلیل مختلف داشته باشد و شما باید هر طور شده با آزمون و خطا منشا آن را بیابید. حتی برخی کاربران گزارش کرده‌اند که دانلود آن‌ها در Steam به شکل مداوم قطع و وصل می‌شود.

نحوه رفع مشکل: روش اول - پیش از امتحان کردن راه‌های پیچیده‌تر، بد نیست ابتدا بدیهیات و نکات سرراست‌تر را بررسی نماییم. از جمله عواملی که می‌تواند مختل‌کننده دانلودهای شما در استیم باشد، اتصال ضعیف اینترنت است. پس در وهله اول از سلامت و کیفیت اتصال اینترنت مطمئن شوید و سپس با استفاده از گزینه Go Offline در سمت چپ و بالای صفحه، به حالت آفلاین بروید. روی Restart in Offline Mode کلیک کرده و چند ثانیه منتظر بمانید. حالا روی Steam در همان قسمت بالا و سمت چپ صفحه کلیک کرده و این‌بار Go Online را انتخاب نمایید. گزینه بعدی شما هم Restart and GO Online خواهد بود تا اینگونه اتصال اپلیکیشن یک بار به صورت کامل ریست شود.

روش دوم - عده‌ای از کاربران گهگاه به‌وسیله تغییر ریجن دانلود خود، این مشکل را برطرف می‌کنند. جهت تغییر ریجن دانلود مراحل زیر را طی کنید:

  • کلاینت استیم را باز و روی Steam در قسمت بالا و سمت چپ صفحه کلیک کنید
  • از طریق منو گزینه Settings را انتخاب کرده و به بخش Downloads بروید
  • در اینجا به دنبال گزینه Download Region بگردید و ریجن دانلود خود را عوض کنید
  • سعی کنید ریجن جدید را به کشوری نزدیک به خودتان تغییر بدهید

روش سوم - برخی از برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها در استیم وجود دارند که با استفاده نابه‌جا از ترافیک شما، عملیات دانلود استیم را مختل می‌کنند. به همین دلیل بهتر است در هنگام مواجهه با چنین مشکلی، اپلیکیشن‌هایی که احتمالا اینترنت را بدون تمایل و اجازه شما مصرف می‌کنند، ببیندید.

  • همزمان دکمه‌های Ctrl + Shift + Esc را با استفاده از کیبورد فشار دهید
  • در تسک منیجر به تب Processes بروید
  • تسک‌های مربوط به اسکایپ، مرورگرها، آپدیت‌های ویندوز و امثال آن را ببندید
  • اکنون بار دیگر استیم را اجرا و بازی مورد نظرتان را دانلود کنید

روش چهارم - در پاره‌ای از موارد مشاهده شده که همسان نبودن تایم زون استیم با سیستم شما می‌تواند اختلالاتی در عملکرد آن به‌وجود آورد. اگر روش‌های دیگر برای شما کارساز نبوده، امتحان کردن این روش می‌تواند برایتان مفید واقع شود.

  • قسمت سرچ ویندوز خود را باز و عبارت Control Panel را در آن تایپ کنید
  • پس از ورود به کنترل پنل، گزینه Time and Date را پیدا و انتخاب کنید
  • سپس به ترتیب روی گزینه‌های Internet Time و Change Settings کلیک نمایید
  • اگر تیک گزینه Synchronize with Internet Server فعال نیست، آن را فعال کنید
  • حالا روی Update Now زده و با OK فرآیند را تایید کنید
  • استیم را ریست و دوباره اجرا کنید

خطای Fatal Error Code

رفع خطاهای استیم

پیش از اینکه سراغ راه‌های حل این خطا برویم، ابتدا باید بهتر آن را درک کنیم. Fatal Error در استیم همیشه به یک صورت خاص نمایش داده نمی‌شود و گهگاه با عناوین دیگری چون 0x00000193 Error، Steam needs to be online to update و... با آن مواجه می‌گردیم. این ارور به طور کلی نشان می‌دهد یک مشکل جدی در استیم و نحوه کارکرد آن وجود دارد. جهت رفع چنین اروری چند راه مختلف وجود دارد که یک به یک به آن‌ها می‌پردازیم.

نحوه رفع مشکل: روش اول - شاید خنده‌دار به‌نظر برسد اما خب راه حل بسیاری از مشکلاتی که در سیستم‌های کامپیوتری و نرم‌افزاری به‌وجود می‌آید، ریست کردن است. در اینجا نیز توصیه می‌کنیم به محض مواجهه با Fatal Error، اول از همه این روش را امتحان کنید. یعنی ابتدا کلاینت استیم را به طور کامل ببندید و سپس کامپیوتر را ریست کنید.

روش دوم - چک کردن اتصال کامپیوتر هم در اینجا می‌تواند به یاری شما بیاید. در پاره‌ای از موارد ظاهرا اتصال ضعیف و قطع و وصلی اینترنت جزء دلایلی است که منجر به شکل‌گیری خطای Fatal در استیم می‌شود. اگر هم از سلامت و کیفیت اتصال اینترنت خود مطمئن هستید، به آنتی‌ویروس و فایروال خود نگاهی بیندازید، چراکه بعضا این‌ها اتصال یک سرویس به اینترنت را مختل می‌کنند.

روش سوم - خراب بودن یا کمبود برخی از فایل‌ها یک نرم‌افزار یا بازی یکی دیگر از دلایل احتمالی ارور فیتال است. جهت تایید سلامت یا همان Verify کردن فایل‌های بازی‌تان شما باید مراحل زیر را طی نمایید:

  • استیم را باز کرده و به بخش Library بروید
  • روی بازی که احتمال می‌دهید منبع مشکل شما باشد، راست کلیک کرده و گزینه Properties را بزنید
  • اکنون تب Local Files را پیدا و گزینه Verify Integrity of Game Files را انتخاب کنید
  • استیم به صورت خودکار فایل‌های بازی را بررسی کرده و در صورت وجود نقض و مشکل، آن را برطرف می‌نماید

روش چهارم - درایورهای قدیمی و منسوخ‌شده کارت گرافیک می‌توانند از جمله دلایل بروز Fatal Error باشند. پس مطمئن شوید که آخرین درایور کارت گرافیک خود را نصب کرده‌اید (چه AMD و چه انویدیا).

روش پنجم - گاهی اوقات استیم به خوبی با قابلیت Compatibilty Mode ویندوز کار نمی‌کند. به همین جهت، شما باید با طی کردن قدم‌های زیر آن را غیرفعال کنید:

  • در فضای ویندوز روی اپلیکیشن Steam راست کلیک را بزنید
  • حالا گزینه Properties را از منو انتخاب کنید
  • به تب Compatibility مراجعه کرده و در صورت فعال بودن هر یک از گزینه‌ها، آن را غیرفعال کنید

روش ششم - استیم معمولا یک سری فایل موقت در قسمت کش (Cache) دانلود ذخیره می‌کنند. برخی از این فایل‌ها در طول زمان خراب (corrupt) می‌شوند. جهت پاک کردن این فایل‌ها می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:

  • اپلیکیشن را باز کرده و روی Steam در قسمت سمت چپ و بالای صفحه کلیک نمایید
  • به بخش Settings رفته و تب Downloads را باز کنید
  • در این قسمت به دنبال گزینه Clear Download Cache بگردید و روی آن کلیک کنید
  • اکنون فایل‌های کش دانلود پاک شده‌اند و می‌بایست استیم را کامل ببندید و دوباره باز کنید

خطای Failed to start game (executable missing)

رفع خطاهای استیم

متاسفانه آنتی ویروس ویندوز بعضا فایل‌های اجرایی (exe) بازی‌ها را به عنوان ویروس تشخیص می‌دهد. در این صورت، آنتی ویروس تصمیم می‌گیرد به شکل خودکار این فایل - که به قول خودش خطرناک است - را از سیستم حذف کند. حال چگونه می‌توانیم از این قضیه جلوگیری کنیم؟

نحوه رفع مشکل: در صورتی که شما از آنتی ویروسی غیر از آنتی ویروس خود ویندوز استفاده می‌کنید، مشخصا روش دقیقی برای شما وجود ندارد. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که بخش خطرات یا اقدامات اخیر نرم‌افزار را بررسی کرده و فایل بازی که به‌تازگی پاک شده است را بازگردانید. در صورتی که به هیچ صورتی قادر به انجام این کار نبودید، احتمالا مجبور به نصب دوباره بازی از نو خواهید بود.

اما اگر از آنتی ویروس پیش‌فرض ویندوز استفاده می‌کنید، در ویندوز ۱۱ باید به ترتیب کارهای زیر را انجام دهید:

  • تنظیمات ویندوز را باز کرده و به سراغ تب Priviacy & security بروید
  • اولین گزینه یعنی Windows security را انتخاب کنید تا یک صفحه جدید برایتان باز شود
  • در اینجا گزینه Virus & threat protection را انتخاب نمایید
  • در صفحه بعدی طبق تصویر زیر، گزینه Protection history را انتخاب نمایید

رفع خطاهای استیم

  • در صورتی که واقعا آنتی ویروس ویندوز فایل بازی را پاک کرده باشد، اولین گزینه در صفحه تاریخچه حفاظت خواهد بود
  • روی آن کلیک کنید و آدرس فایل و توضیحات آن را به دقت بخوانید

رفع خطاهای استیم

  • اگر اطلاعات با فایل مورد نظر شما تطابق دارد، آن را بازیابی کنید

خطای Too Many Login Failures

رفع خطاهای استیم

اگر با خطای Too Many Login Failures مواجه شده‌اید، ابتدا باید مطمئن شوید که مشکل از سروهای خود استیم نباشد. برای این کار به سایت Steamstat.us مراجعه و شرایط سرورها را بررسی کنید. در صورت وجود هرگونه مشکل، این سایت جزئیات را در اختیار شما قرار می‌دهد. اکنون اگر مطمئن هستید که سرورهای Steam مشکلی ندارند، پس باید به دنبال راه چاره برای کلاینت خودتان باشید.

نحوه رفع مشکل: روش اول - با استفاده از دکمه‌های Ctrl + Shift + Esc (فشردن به صورت همزمان) به Task Manager بروید. حالا در تب Processes نرم افزار استیم را پیدا و روی آن راست کلیک کنید. گزینه End Task را بزنید تا عملیات آن به صورت کامل بسته شود.

روش دوم - اگر شما با خطای too many login failures from your network مواجه شده‌اید، احتمالا استیم در حال بلاک کردن اتصال شما از طریق یک نتورک خاص است. به همین دلیل تغییر اتصال اینترنت و استفاده از یک شبکه دیگر می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند. در صورتی که از وای‌فای خانگی استفاده می‌کنید، برای لحظاتی به‌واسطه هات اسپات به نت گوشی خود وصل شوید و دوباره برای ورود به استیم تلاش کنید.

روش سوم - در صورتی که هیچ‌گونه ابزاری برای تغییر اتصال اینترنت در اختیار ندارید، یک گزینه دیگر هم پیش‌رویتان قرار گرفته: VPN. استفاده از VPN - در صورتی که قابل اتکا باشد - می‌تواند همان کار را برایتان انجام داده و آی‌پی جدیدی در اختیار استیم بگذارد.

روش چهارم - روش بعدی شاید برایتان کمی عجیب به‌نظر برسد، اما خب بسیاری از کاربران با همین روش به نتیجه رسیده‌اند. اگر به فروم‌ها و بخش انجمن استیم سر زده باشید، احتمالا بارها با این قضیه مواجه شده‌اید که کاربران پس از نیم ساعت الی یک ساعت شکیبایی، دیگر با ارور too many login failures from your network روبه‌رو نشده‌اند. در نتیجه شما هم اگر عجله چندانی در کارتان نیست، می‌توانید مدتی منتظر رفع مشکل بمانید.

مهم‌ترین خطاهای استیم در زمان استفاده از گیفت کارت

تغییر ریجن استیم

در ادامه این مقاله ما قصد داریم به چند تا از رایج‌ترین خطاهایی که در زمان استفاده از گیفت کارت استیم مشاهده می‌شوند، بپردازیم. با این حال قبل از آن بد نیست یک نگاه کوتاه به ماهیت این گیفت کارت‌ها و نحوه استفاده از آن‌ها داشته باشیم.

گیفت کارت استیم چیست؟

گیفت کارت یا همان کارت هدیه Steam یک نوع کارت انحصاری، مخصوص استفاده در فروشگاه و انجام خرید در آن است. این کارت‌ها در مبالغ ۵ الی ۱۰۰ دلاری در دسترس هستند و در صورت تمام شدن مبلغ، امکان شارژ مجدد آن‌ها وجود ندارد.

همان‌طور که در جریان هستید خرید از فروشگاه استیم تنها با استفاده از کارت‌های اعتباری خارجی و یا حساب‌های ارزی چون پی‌پال امکان پذیر است. و خب کاربران ایرانی اکثرا به چنین روش‌های پرداختی دسترسی ندارند. در همین راستا، گیفت کارت‌های استیم راهی مطمئن و سرراست برای کاربران داخل کشور محسوب می‌شوند.

با استفاده از گیفت کارت استیم شما می‌توانید تمامی بازی‌ها، بسته‌های الحاقی و دیگر محتوایی که در فروشگاه یافت می‌شود را خریداری کنید و در این زمینه هیچ‌گونه محدودیتی برایتان جود ندارد. این کارت‌های هدیه همچنین بدون تاریخ انقضاء هستند تا خیال شما از بابت زمان استفاده راحت شود. مسترگیفت و دیگر سایت‌های معتبر داخلی گیفت کارت‌های Steam را با مبالغ و ریجن‌های مختلفی عرضه می‌کنند.

نحوه استفاده از گیفت کارت استیم

تغییر ریجن استیم

در ابتدای امر به یاد داشته باشید که ریجن گیفت کارت باید با ریجن اکانت استیم شما یکی باشند؛ در غیراینصورت شما قادر به استفاده از گیفت کارت نخواهید بود. همچنین، استیم نسبت به بزرگ و کوچک بودن حروف انگلیسی حساس است و باید حین استفاده از گیفت کارت، آن‌ها را به صورت دقیق وارد نمایید.

پس از انتخاب مبلغ و ریجن و سپس خرید گیفت کارت استیم، شما باید چند مرحله را جهت استفاده از کارت طی کنید. برای سهولت هرچه بیشتر کار شما، در ادامه تک‌تک قدم‌هایی که باید برای انتقال مبلغ گیفت کارت به والت خود طی کنید را به ترتیب لیست کرده‌ایم:

  • ورود به اکانت
  • کلیک روی نام ایمیل‌تان که در سمت راست و بالای صفحه قرار دارد
  • انتخاب گزینه Account details
  • انتخاب گزینه Add funds to your Steam Wallet
  • کلیک روی Redeem a Steam Gift Card or Wallet Code در سمت راست
  • وارد کردن کد گیفت کارت داخل باکس تعیین‌شده
  • انتخاب گزینه Continue و تایید اطلاعات و مبلغ گیفت کارت
  • تایید نهایی برای اضافه شدن هزینه به والت اکانت شما

اکنون که هم با مفهوم گیفت کارت‌های Steam آشنا هستید و هم طریقه استفاده از آن‌ها را بلد شده‌اید، مستقیم به سراغ خطاهای احتمالی در رابطه با آن می‌رویم:

خطای Invalid Code

رفع خطاهای استیم

استیم ممکن است به دلایل مختلفی کد وارد شده را از شما قبول نکند. در برخی از موارد گیفت کارت پس از خریداری هنوز فعال نشده و در این صورت شما باید سراغ فروشنده رفته و از آن بخواهید کارت را فعال کند. گرچه پیش از آن توصیه می‌کنیم از درست وارد کردن کد ۱۶ رقمی گیفت کارت اطمینان حاصل نمایید.

برخی کاربران حرف O انگلیسی را با صفر (0) اشتباه می‌گیرند، و یا عدد 1 را به جای I در باکس مورد نظر وارد می‌کنند. در هر صورت، ۱۰۰ درصد مطمئن شوید که کد را به درستی وارد کرده‌اید. پس از آن اگر همچنان با خطا مواجه شدید، از فروشنده بخواهید آن را برایتان فعال کند.

خطای Already Redeemed

رفع خطاهای استیم

شما زمانی با خطای «کد استیم والتی که وارد کرده‌اید قبلا استفاده شده» مواجه می‌شوید که کارت هدیه از پیش مورد استفاده قرار گرفته است. متاسفانه برخی از فروشندگان نامعتبر یک کد قدیمی یا تکراری را به چندین مشتری می‌فروشند.

در اینجا نیز ما توصیه می‌کنیم ابتدا از صحت کد و ورود دقیق آن در باکس ردیم مطمئن شوید. زیرا ممکن است در صورت اشتباه وارد کردن یک حرف یا عدد، کد تغییر کند و به عنوان «تکراری» نمایش داده شود. و در مجموع برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی، پیشنهاد می‌کنیم حتما از فروشگاه‌ها و سایت‌های معتبر گیفت کارت استیم خود را بخرید.

خطای An Unexpected Error Has Occured

رفع خطاهای استیم

در صورتی که حین استفاده از گیفت کارت Steam با چنین خطایی مواجه شدید، ترس به دل خود راه ندهید. معمولی زمانی که چندین بار کد را به اشتباه وارد کنید، چنین خطایی رخ می‌دهد. به همین خاطر باید مدتی صبر کرده و بعدا سراغ ردیم کردن گیفت کارتتان بروید (ترجیحا حداقل ۳۰ دقیقه صبر کنید).

خطای مربوط به ریجن

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، گیفت کارت‌های استیم به ریجن‌های خاص خودشان محدود هستند و امکان استفاده از آن‌ها در ریجن‌های دیگر وجود ندارد. یکی از ارورهای رایج استیم در این زمینه نیز به همین ماجرای ریجن بازمی‌گردد.

اگر احیانا با بی‌دقتی گیفت کارتی خریده‌اید که به ریجن اکانت شما تعلق ندارد، به کمک مقاله «چگونه ریجن اکانت استیم خود را تغییر دهیم؟» در وبلاگ مسترگیفت، دست به تغییر ریجن اکانت‌تان بزنید. پس از اینکه ریجن حساب کاربری خود را با ریجن گیفت کارت هماهنگ کردید، به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید.

جمع‌بندی

استیم به عنوان بزرگترین مرجع و فروشگاه بازی‌های ویدیویی روی پی‌سی میلیون‌ها طرفدار و کاربر دارد. این فروشگاه شامل بخش‌ها و ویژگی‌های فوق‌العاده متنوعی می‌شود و به همین خاطر، احتمال بروز مشکل و خطا در آن کم نیست. طی این مقاله از وبلاگ مسترگیفت ما تلاش کردیم به رایج‌ترین و شناخته‌شده‌ترین ارورها و خطاهای این پلتفرم و نحوه برطرف کردن آن‌ها بپردازیم.

در صورتی که شما با خطایی غیر از موارد ذکر شده در این مقاله مواجه هستید و یا اینکه ابهام و سوالی برایتان باقی مانده، می‌توانید از طریق بخش کامنت‌های وبلاگ با ما در ارتباط باشید.