وقتی ما با هرنوع ماشین و سیستم کامپیوتری تعامل می‌کنیم، مواجه شدن با مشکلات، خطاها و دیگر مسائل می‌تواند کاملا طبیعی و قابل پیش‌بینی باشد. کنسول‌های محبوب و باکیفیت ایکس باکس نیز خارج از چنین فضایی عمل نمی‌کنند و شما ممکن است حین استفاده از ایکس باکس سری ایکس/اس یا ایکس باکس وان خود با یک ارور یا چالش خاص مواجه شوید.

طی این مقاله از وبلاگ مسترگیفت ما قصد داریم به معرفی رایج‌ترین و مهم‌ترین خطاها یا همان ارورهای کنسول ایکس باکس بپردازیم و سپس نحوه برطرف کردن هر یک را به شما آموزش دهیم. اگر شما هم به‌خاطر یک خطا یا مشکل آزاردهنده از تجربه بازی‌هایتان محروم شده‌اید، تا اتنهای مقاله با ما همراه باشید تا راه حل وضعیت پیش‌آمده برای کنسولتان را باهم بررسی کنیم.

مطلب پیشنهادی:

دلیل به‌وجود آمدن خطا در ایکس باکس چیست؟

رفع خطاهای رایج ایکس باکس

این سوال که «چرا کنسول ایکس باکس با خطا و مشکل مواجه می‌شود» بسیار کلی و حتی مبهم است. در واقع هر بازیکن و کاربر ممکن است با یک خطای مشخص در حین استفاده از کنسول مواجه شود و مشخصا دلیل ارورها هم می‌تواند کاملا متفاوت باشد.

ایکس باکس می‌تواند به‌خاطر اتصال ضعیف اینترنت، به‌روز نبودن نرم‌افزار یا بسیاری موارد یگر دچار مشکل شود. در هر حال، ما در ادامه تک تک به بررسی خطاها و مشکلات رایج این کنسول (با تمرکز روی سری ایکس و اس) خواهیم پرداخت.

رایج‌ترین خطاهای ایکس باکس

خطای 0x8007013d

این خطا اغلب زمانی رخ می‌دهد که شما قصد نصب یک بازی یا آپدیت آن روی کنسول خود را دارید. در پاره‌ای از موارد مشاهده شده که زمان نصب یک بازی روی کنسول، کاربران با پیام آپدیت همزمان آن مواجه می‌شوند و سپس حین انجام هردو فرآیند در کنار هم، خطای 0x8007013d شکل می‌گیرد.

پس اولین کار این است که در صورت دریافت پیام آپدیت بازی پیش از تکمیل شدن نصب آن، پیشنهاد به‌روزرسانی را رد کنید. همچنین اگر نتیجه‌ای حاصل نشد، سعی کنید از طریق اپلیکیشن موبایلی ایکس باکس دست به نصب بازی بزنید.

جهت انجام این کار تنها کافی است نسخه اندروید یا iOS اپلیکیشن را روی تلفن همراه خود ریخته و وارد حساب کاربری شود. پس از آن به بخش My Library مراجعه نموده و گزینه Download to console را انتخاب نمایید. بسیاری از کاربران مشکل نصب بازی خود را با این روش برطرف کرده‌اند.

خطای 0x80073D22

خطای 0x80073D22 بیشتر اوقات حین نصب یک بازی گیم پس در ویندوز ۱۰ رخ می‌دهد. جهت رفع چنین خطایی شما باید محل ذخیره اپلیکیشن‌ها و بازی‌هایتان را تغییر دهید. حال این فرآیند چگونه انجام می‌شود؟

  • فشردن دکمه ویندوز از طریق کیبورد کامپیوتر یا آیکون آن در قسمت سمت چپ و پایین صفحه
  • به ترتیب انتخاب گزینه‌های Settings > System > Storage
  • زیر بخش More storage settings، گزینه Change where new content is saved را انتخاب نمایید
  • اکنون زیر New apps will save to، درایو مورد نظر برای ذخیره بازی‌ها و اپلیکیشن‌ها را انتخاب کنید
  • حالا بار دیگر بازی را نصب و به راحتی اجرا کنید

خطای 0x803F7000

رفع خطاهای رایج ایکس باکس

کد خطای 0x803F7000 بیشتر اوقات برای کاربران ایکس باکس وان به نمایش درمی‌آید و نشان‌دهنده عدم تایید لایسنس یک بازی در کنسول است.

برای رفع این خطا ابتدا سعی کنید یک بار از حساب کاربری خود خارج شده و دوباره وارد آن شوید. همچین در پاره‌ای از موارد اختلال در شبکه ایکس باکس هم موجب بروز این نوع خطاها می‌شود، که خب راه حل خاصی برای آن وجود ندارد و باید تا برطرف شدن مشکل سرورها منتظر بمانید.

خطای 0x803F800A

این خطا نشان‌دهنده پایان دوره آزمایشی استفاده از یک اپلیکیشن یا بازی است. اکثر مواقع شما حین مشاهده خطای 0x803F800A، با عبارت If you like this, you can buy it. The free trial has ended نیز مواجه می‌شوید که به نوعی گویای همه چیز است.

در صورتی که می‌خواهید همچنان به تجربه بازی مورد نظر بپردازید، باید به فروشگاه مایکروسافت یا ایکس باکس مراجعه کرده و نسخه کامل آن را خریداری نمایید.

خطای 0x803f8007

خطای 0x803f8007 Something went wrong موقع اجرای یک بازی در کنسول‌های ایکس باکس به کاربر نمایش داده می‌شود. این خطا بدان معناست که شما دیگر صاحب محتوای مورد نظر نیستید و یا اینکه دیگر اجازه دسترسی به آن را ندارید. حال این موارد می‌تواند از عوامل مختلفی از جمله بازگشت هزینه خرید بازی یا کنسل شدن پیش‌خرید آن ناشی شود.

برای اینکه مطمئن شوید خرید بازی به درستی انجام شده و خبری از کنسلی یا بازپس‌گیری پول نبوده، به حساب کاربری خود مراجعه و سفارش‌های اخیر را بررسی کنید. پس از پیدا کردن نام بازی، شرایط یا همان status آن را پیدا کنید؛ اگر با واژگانی چون Canceled یا Refunded مواجه شدید، یعنی سفارش شما لغو یا ریفاند شده و باید دوباره بازی را خریداری نمایید.

خطای 0x80a40403

در زمان ورود به حساب کاربری ایکس باکس در کنسول، برخی افراد با خطای 0x80a40403 مواجه می‌شوند. این خطا به‌خاطر مشکلاتی در خانواده اکانت‌های مایکروسافت یا حتی تنظیمات «امنیت و حریم خصوصی» به‌‌وجود می‌آید.

در ابتدا اگر اکانت فعلی که انتخاب کرده‌اید یک اکانت مهمان مخصوص فرزندان است، باید مطمئن شوید که جزئی از خانواده شما باشد. حساب‌های کاربری ایکس باکسی که به عنوان اکانت کودکان ساخته‌اند، باید حتما بخشی از یک خانواده باشند؛ در غیراینصورت امکان بهره‌گیری از آن‌ها وجود ندارد. برای بررسی این موضوع به بخش Your family page در تنظیمات مراجعه کرده و وضعیت حساب کاربری را بررسی نمایید.

حال اگر مورد اول هیچ‌گونه ارتباطی به اکانت شما ندارد، باید به سراغ تنظیمات امنیت و حریم خصوصی کنسول بروید. در این بخش امکان ورود را برای اکانت فرزند فراهم کنید تا بتواند بدون نیاز به تاییدیه مکرر از سوی اکانت والدین، به کنسول خود دسترسی پیدا کند.

خطای 0xc0000189

رفع خطاهای رایج ایکس باکس

این خطا زمانی در صفحه ظاهر می‌شود که شما قصد اجرای یک بازی در کنسول را داشته باشید؛ حال چنین مشکلی می‌تواند ناشی از وضعیت ایکس باکس لایو یا یک خطای کاملا ناشناخته باشد.

جهت رفع خطای 0xc0000189 ابتدا ریست کردن کنسول را امتحان کنید. اگر این کار جوابگو نبود، یک بار هم روش چرخه وارد را امتحان نمایید. برای این مورد حدود ۱۰ ثانیه دکمه خاموش/روشن روی کنسول را نگه دارید تا کنسول خاموش شود. سپس آن را روشن کرده و ببینید بازی اجرا می‌شود یا خیر.

اگر همچنان نتیجه نگرفته‌اید، احتمالا مجبور به حذف و نصب دوباره بازی شوید. جهت انجام این کار مراحل زیر را طی نمایید:

  • دکمه ایکس باکس روی کنترلر را فشار دهید
  • به ترتیب گزینه‌های My games & apps و See all را انتخاب کنید
  • وارد بخش Games شوید
  • بازی مورد نظر را از لیست انتخاب و آن را با استفاده از گزینه Uninstall پاک کنید
  • اکنون یک بار کنسول را خاموش کرده و پس از روشن شدن آن، بازی مورد نظر را دوباره نصب کنید

خطای 0x803f9007

خطای 0x803f9007 می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد؛ از نبود دیسک بازی داخل کنسول گرفته تا عدم اتصال به سرورهای ایکس باکس یا اتمام دوره آزمایشی بازی یا اپلیکیشن.

اگر بازی را به صورت فیزیکی خریداری کرده‌ و از دیسک استفاده می‌کنید، ابتدای امر مطمئن شوید که دیسک سالم است و به درستی آن را داخل کنسول قرار داده‌اید. اما در صورتی که آن را به صورت آنلاین و دیجیتالی خریده‌اید، اولویت بررسی شما باید مسئله اکانت ایکس باکس و ورود به حساب کاربری باشد. از سوی دیگر حتما مطمئن شوید که پروفایل فعلی کنسول همان اکانتی است که با آن بازی را خریداری کرده‌اید.

خطای 0x80BD000B

یکی از تنظیمات خاص کنسول‌های ایکس باکس آن است که شما می‌توانید یک کنسول خاص را به عنوان دستگاه Home خود انتخاب نمایید. حال این آپشن محدودیت دارد و شما صرفا چند دفعه به خصوص می‌توانید کنسول هوم را تغییر دهید.

در صورتی که تعداد تغییرات شما از حد مجاز فراتر رود، با خطای 0x80BD000B مواجه خواهید شد. طبق اطلاعات درج‌شده در سایت رسمی ایکس باکس، کاربران سالانه می‌توانند حداکثر ۵ بار کنسول هوم خود را تغییر دهند. نتیجتا، اگر این تعداد به پایان برسد، شما مجبور خواهید بود تا پر شدن دوره یک‌ساله صبر کنید.

خطای 0x803f800b

رفع خطاهای رایج ایکس باکس

خطای 0x803f800b که در زمان تلاش برای اجرای بازی‌ها به نمایش درمی‌آید، نشان‌دهنده عدم دسترسی به اپلیکیشن مورد نظر است. در واقع بازی شما یا دیگر در سرویس اشتراکی گیم پس دسترس قرار ندارد و یا اینکه اشترابک شما به پایان رسیده است.

به همین دلیل اول از همه ببینید آیا این بازی هنوز هم روی سرویس اشتراکی گیم پس در دسترس قرار دارد یا خیر. همان‌طور که احتمالا در جریان هستید، لیست بازی‌های Game Pass همیشه یکسان نیست و بعضا یک سری عناوین پس از مدتی آن را ترک می‌کنند. در صورتی که بازی مورد نظر از کاتالوگ گیم پس خارج شده باشد، شما باید آن را به صورت تکی و قانونی خریداری کنید.

حال اگر بازی همچنان در لیست عناوین گیم پس موجود است، باید وضعیت اشتراک خودتان را بررسی نمایید. برای این کار دکمه ایکس باکس روی کنترلر را فشرده، وارد Profile & system و سپس Settings شوید. حالا به بخش اکانت (Account) رفته و قسمت Subscriptions را چک کنید. در صورتی که زمان اشتراک گیم پس شما به اتمام رسیده، می‌توانید با استفاده از گیفت کارت گیم پس اشتراک خود را تمدید کنید.

خطای 0x90072EE7

این خطا بدان معناست که کنسول موفق نشده محتوای مورد نظر شما را بارگزاری یا لود کند. در بسیاری از موارد این خطا به‌واسطه مشکل در سرورهای ایکس باکس رخ می‌دهد و خب اگر مدتی صبر کنید، معمولا برطرف می‌شود.

اما اگر پس از انتظار قابل توجه همچنان مشکل پایدار بود، دست به بررسی اتصال خود به اینترنت بزنید. باتوجه به نیاز کاربران داخلی به استفاده از DNS، این احتمال نیز وجود دارد که دی‌ان‌اس شما با مشکل مواجه شده باشد. در هر حالت، فراموش نکنید که خطای 0x90072EE7 به اتصال اینترنت بازمی‌گردد.

خطای 80070020

این خطا ممکن است حین نصب، به‌روزرسانی یا حتی اجرای یک بازی یا اپلیکیشن در ایکس باکس رخ دهد. در اکثر موارد این خطا زمانی به نمایش درمی‌آید که شما بخواهید یک اپلیکیشن یا بازی که از قبل در حال اجرا بوده را باز کنید. به همین خاطر شما دو راه پیش روی خود دارید: بستن کامل بازی/اپ و اجرای دوباره آن، یا ریست کردن کنسول.

اگر این دو مورد مشکل شما را برطرف نکرد، حتما وضعیت سرورهای ایکس باکس و همچنین اینترنت خود را بررسی کنید. زیرا مواردی هم از این خطا گزارش شده که به مشکلات اتصال اینترنت مرتبط بوده است. همچنین بد نیست اشاره کنیم که خطای 80070020 بعضا در ویندوز نیز به‌وجود می‌آید، که خب راه حل آن تقریبا مشابه کنسول ایکس باکس است (یعنی بستن کامل اپ و یا ریست کردن پی‌سی).

خطای 0x87e1000F

رفع خطاهای رایج ایکس باکس

کینکت در روزهای درخشان ایکس باکس ۳۶۰ حسابی به محبوبیت رسیده بود و خیلی از گیمرها با آن خاطره دارند. حالا اگر شما بخواهید یک بازی که نیازمند کینکت است را بدون سنسور آن اجرا کنید، با خطای 0x87e1000F مواجه خواهید شد. تولید کینکت سال‌هاست که متوقف شده اما خب دارندگان کنسول‌های ایکس باکس ۳۶۰ و ایکس باکس وان همچنان قادر به استفاده از آن‌ها هستند.

در صورت دریافت خطای 0x87e1000F، شما باید سنسور کینکت را به کنسول خود وصل، آن را ریست کرده و دوباره برای اجرای بازی تلاش نمایید.

خطای 0x80010108

یکی دیگر از خطاهایی که اغلب اوقات وجود مشکل در سرورها و اتصال اینترنت را گزارش می‌کند، کد 0x80010108 است. جهت اطمینان از اینکه سرورهای خود ایکس باکس دچار مشکل نباشند، صفحه وضعیت سرویس‌ها را بررسی کنید.

حال اگر مشخص شد سرورهای ایکس باکس هیچ مشکلی ندارند، باید اتصال اینترنت خودتان را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که از بی‌مشکل بودن این مورد نیز مطمئن هستید، به ترتیب دست به تلاش دوباره برای اجرا، ریست کنسول، حذف و نصب دوباره بازی و نهایتا ریست کامل نرم‌افزار کنسول بزنید. برای ریست کامل ایکس باکس، باید مراحل زیر را طی کنید:

  • فشردن دکمه ایکس باکس روی کنترلر
  • مراجعه به بخش Profile & system و سپس Settings
  • باز کردن System
  • ورود به بخش Console info
  • انتخاب گزینه Reset console
  • تایید نهایی با انتخاب Reset and keep my games & apps

خطای 0x87c40000

برخی کاربران زمانی که می‌خواهند از قابلیت‌های اجتماعی و اشتراک‌گذاری ایکس باکس استفاده کنند (مثل محلق شدن به یک گروه یا به اشتراک گذاشتن فعالیت خود)، با خطای 0x87c40000 مواجه می‌گردند.

این خطا در واقع هیچ‌گونه راه حل خاصی ندارد و بر اساس توضیحات پشتیبانی ایکس باکس، همیشه یک مشکل موقت است. در نتیجه، اگر با چنین اروری مواجه شدید تنها کاری که از شما بر می‌آید، انتظار برای رفع مشکل است.

خطای 0x87e0012d

خطای 0x87e0012d نسبت به اکثر خطاهای دیگر در ایکس باکس، کمی گنگ و گیج‌کننده است. زیرا دلایل و راه‌ حل‌های بسیاری برای آن وجود دارد و شما باید تک تک سراغ آن‌ها بروید تا بالاخره مشکلتان با یکی از آن‌ها برطرف گردد.

در وهله اول، احتمال می‌رود این خطا به خاطر یک مشکل در سرورهای ایکس باکس ایجاد شود. بر همین اساس شما قبل از هر اقدامی صفحه وضعیت سرویس‌ها را چک کنید. اگر مشکلی در سرویس‌ها مشاهده نکردید، به ترتیب روش‌های زیر را امتحان کنید:

  1. صبر کردن به مدت ۶۰ ثانیه و تلاش دوباره
  2. ریست کردن کنسول ایکس باکس
  3. ریست عمیق‌تر با استفاده از دکمه پاور روی کنسول و نگه داشتن آن به مدت ۱۰ ثانیه
  4. حذف و نصب دوباره اپلیکیشن/بازی
  5. ریست کامل کنسول. برای ریست کامل ایکس باکس، باید مراحل زیر را طی کنید:
    • فشردن دکمه ایکس باکس روی کنترلر
    • مراجعه به بخش Profile & system و سپس Settings
    • باز کردن System
    • ورود به بخش Console info
    • انتخاب گزینه Reset console
    • تایید نهایی با انتخاب Reset and keep my games & apps

مشکل نخواندن دیسک در ایکس باکس سری ایکس

رفع خطاهای رایج ایکس باکس

برخی دستگاه‌های ایکس باکس سری ایکس زمانی که کاربر دیسک را داخل درایو قرار می‌دهد، هیچ‌گونه واکنشی نشان نمی‌دهند. این مشکل می‌تواند چند دلیل داشته باشد. اول از همه از تمیزی و سالم بودن دیسک مطمئن شوید. برای اطمینان از اینکه فقط دیسک فعلی به درستی کار نمی‌کند یا مشکلی اساسی‌تر وجود دارد، دیسک‌های دیگر را نیز وارد دستگاه کنید.

حال اگر می‌بینید کنسول به کلی هیچ دیسکی را تشخیص نمی‌دهد، مشکل می‌تواند از دو چیز ناشی شود: حالت پاور کنسول و یا خود دیسک درایو. اگر مشکل از حالت پاور کنسول باشد، یک راه حل مشخص برایش وجود دارد:

  • دکمه ایکس باکس روی کنترلر را فشار دهید
  • گزینه Settings را انتخاب نمایید
  • به ترتیب وارد “Profile & System” > “Settings” > “General” > “Power Mode & Start-Up” شوید (از چپ به راست بخوانید)
  • زیر قسمت Power Mode، گزینه Energy-Saving را انتخاب نمایید
  • حالا دکمه پاور کنسول را به مدت ده ثانیه نگه دارید تا دستگاه کاملا خاموش شود
  • کنسول را باز دیگر روشن کرده و برای اجرای دیسک تلاش کنید

در صورتی که این روش مشکل شما را حل نکند، به احتمال قوی دیسک درایو دستگاه با خرابی مواجه شده و نیازمند تعویض یا تعمیر است.

مشکل روشن نشدن ایکس باکس سری ایکس

اگر هرکار می‌کنید کنسول شما روشن نمی‌شود، احتمالا یک مشکل در منبع تغذیه پاور دستگاه به وجود آمده است. طبق ادعای مایکروسافت، عدم استفاده از محافظ برق و یا نوسانات احتمال در آن می‌تواند موجب بروز چنین مسائلی شود.

در هر حال، اگر خوش شانس باشید و مشکل جدی برای منبع تغذیه پیش نیامده باشد، یک راه حل پیش رویتان قرار دارد. پیش از ورود به مراحل رفع مشکل، مطمئن شویذ که برق خانه در شرایط مساعدی قرار دارد و همچنین کابل‌ متصل به کنسول سالم است. پس از اطمینان از این موارد، طبق دستور زیر عمل کنید:

  • کابل برق متصل به کنسول را از دستگاه جدا کنید
  • حداقل ۱۰ ثانیه منتظر بمانید
  • دکمه پاور کنسول را چند بار فشار دهید
  • اکنون کابل را بار دیگر به کنسول وصل کنید

اگر این روش مشکل شما را حل نکرد، پیش از انجام هرکار دیگری حداقل یک کابل برق دیگر را روی کنسول امتحان کنید.

مشکل خراب بودن صدا حین بازی در ایکس باکس

رفع خطاهای رایج ایکس باکس

برخی بازیکنان حین صحبت با میکروفون یا انجام بازی، از هدست صدای خرخر یا امثال آن را می‌شوند. چنین معضلی می‌تواند تجربه شما را به کلی خراب کند و حسابی هم آزاردهنده است.

جهت برطرف کردن مشکل، می‌توانید این راه حل را امتحان کنید:

  • فشردن دکمه ایکس باکس روی کنترلر
  • انتخاب Profile & Syste و سپس Settings
  • ورود به بخش General و انتخاب گزینه Volume & Audio Output
  • کاهش گزینه Other sound به ۵۰ درصد

این کار در بسیاری از موارد به بازیکنان در بهبود وضعیت صدا کمک می‌کند. با این حال امکان دارد مشکل اصلی بحث سخت‌افزاری باشد؛ یعنی خرابی احتمالی هدست یا حتی درگاه اتصال Audio روی کنسول.

مشکل اجرا نشدن بازی‌های ایکس باکس ۳۶۰ روی سری ایکس

یکی از مشکلات نسبتا رایج در میان دارندگان ایکس باکس سری ایکس، اجرا نشدن یا بیرون پریدن بازی‌های Xbox 360 است. همان‌طور که در جریان هستید سری ایکس و سری اس از قابلیت Backwards Compatibility بهره می‌برند و می‌توانند بازی‌های نسل قبل ایکس باکس را نیز اجرا کنند.

این مشکل می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، اما خب راه‌های زیادی برای حل آن پیش رویتان نیست. یکی از راه حل‌های احتمالی می‌تواند پاک کردن کش ایکس باکس ۲۶۰ از سری ایکس باشد. این عملیات به روش زیر انجام می‌پذیرد:

  • فشردن دکمه ایکس باکس و باز کردن منو تنظیمات (Settings)
  • مراجعه به بخش Storage
  • انتخاب گزینه Clear Local Xbox 360 Storage

نکته: مطمئن شوید که پیش از پاکسازی اطلاعات محلی ایکس باکس ۳۶۰، وارد اکانت ایکس باکس خود شده و آنلاین باشید. در صورت آفلاین بودن امکان دارد تمامی سیوهای مرتبط با ایکس باکس ۳۶۰ شما پاک شوند.

جمع‌بندی

کنسول‌های ایکس باکس به هزاران دلیل امکان دارد با مشکلات و خطاهای مواجه شوند. از خطا در اتصال به اینترنت و سرورهای ایکس باکس گرفته تا مشکلاتی در تنظیمات و... می‌تواند کاربران را به دردسر بیندازد.

ما طی این مقاله از وبلاگ مسترگیفت تلاش کردیم به رایج‌ترین و پرتکرارترین خطاها و مشکلات کنسول‌های ایکس باکس بپردازیم و نحوه برطرف کردن هر یک را به شما آموزش دهیم. اگر مشکل یا ارور پیش‌روی شما در لیست ما ذکر نشده و یا موفق به رفع آن نشده‌اید، می‌توانید از طریق بخش کامنت‌های وبلاگ با ما در ارتباط باشید.