در مقاله «اپل موزیک چیست و گیفت کارت آن چه کاربردی دارد» به صورت مفصل به این سرویس پخش موسیقی پرداختیم و تاریخچه، بخش‌های مختلف، انواع اشتراک و پلن‌های آن را مورد بررسی قرار دادیم. اما در این مطلب قصد داریم به نحوه استفاده از این برنامه برای کاربران آیفون و اندروید بپردازیم.

همانطور که می‌دانید اپل موزیک (Apple Music) یک سرویس پخش موسیقی و ویدیو است که توسط شرکت اپل طراحی شده و به صورت پیش‌فرض در دستگاه‌های اپل وجود دارد. اما استفاده از آن فقط به سیستم‌ عامل‌ اپل محدود نمی‌شود و کابران اندروید نیز می‌توانند آن را از طریق گوگل پلی دانلود کنند.

بخش‌های مختلف اپل موزیک

آموزش کامل اپل موزیک

رابط کاربری اپل‌ موزیک کاملا ساده و راحت است و شامل پنج بخش اصلی کتابخانه (Library)، برای شما (For You)، اکتشاف (Browse)، رادیو (Radio) و جستجو (Search) می‌شود.

  • کتابخانه (Library): در این بخش می‌توانید به تمام آهنگ‌های خود دسترسی داشته باشید و در کنار آن آهنگ‌هایی را که از آیتونز دانلود کرده‌اید در این بخش پیدا کنید. همچنین کتابخانه به شما این امکان را می‌هد تا تمامی آهنگ‌های دانلود شده و آهنگ‌های موجود در دستگاه خود را به صورت آفلاین پخش کنید.
  • برای شما (For You): در این قسمت، بر اساس تاریخچه جستجو و همچنین آهنگ‌هایی که قبلا گوش کرده‌اید، آهنگ‌هایی به شما پیشنهاد می‌شود که احتمالا مورد علاقه شماست.
  • اکتشاف (Browse): این بخش نشان می‌دهد که کدام خواننده‌ها یا آلبوم‌ها در حال حاضر پرطرفدار هستند و در کنار آن به لیست آهنگ‌های برتر و لیست‌های پخش شخصی‌سازی شده خود دسترسی خواهید داشت.
  • رادیو (Radio): این بخش به صورت شبانه‌روزی موسیقی، مصاحبه و پادکست‌های مختلف را پخش می‌کند و از جمله ایستگاه‌های پرطرفدار آن می‌توان به Music 1، Music Hits و Music Country اشاره کرد.
  • جستجو (Search): این قسمت همانطور که نامش نشان می‌هد به شما کمک می‌کند تا آهنگ یا خواننده مورد نظر خود را پیدا کنید. نکته جالب توجه این است که بدون در اختیار داشتن اطلاعات دقیق از آهنگ یا خواننده می‌توانید تنها با تایپ جملاتی که از متن آن به گوشتان خورده در بخش سرچ، آن را بیابید.

چگونه در اپل موزیک اکانت بسازیم؟

آموزش کامل اپل موزیک

دستگاه‌های iOS

مشخصا اولین کاری که باید پیش از ورود به برنامه و بهره‌گیری از امکانت آن انجام دهید، ساخت حساب کاربری برای خودتان است. قبل از هر کاری ابتدا مطمئن شوید که سیستم عامل iOS شما دارای آخرین آپدیت و به‌روزرسانی بوده و قدیمی نیست. حال اپلیکیشن Apple Music‌ را باز کرده و از صفحه خوش‌آمدگویی عبور نمایید.

گزینه Try It Free را انتخاب نموده و به صفحه بعدی بروید. در اینجا اپل موزیک از شما می‌خواهد یکی از پلن‌های اشتراکی آن را که متناسب با نیاز و خواسته‌هایتان است، انتخاب کنید. این پلن‌ها شامل «شخصی»، «دانشجویی» و «خانوادگی» می‌شود. سپس با کلیک روی Start Trial، وارد برنامه شوید و از آن لذت ببرید.

به یاد داشته باشید که تا پیش از اتمام این دوره آزمایشی، هیچ‌گونه هزینه‌ای برای پلن‌های اشتراکی از شما دریافت نخواهد شد. در صفحات بعدی از شما خواسته می‌شود تا اپل آیدی و رمز عبور خود را وارد نمایید. در نهایت نیز گزینه تایید را انتخاب کرده و ثبت نام در اپل موزیک را به اتمام برسانید.

دستگاه‌های اندروید

اما برای کاربران اندروید این مراحل کمی متفاوت است، چراکه اپل آیدی در اختیار ندارند. پس از دانلود و نصب Apple Music برای گوشی اندروید خود، اپلیکیشن را باز کرده و گزینه Create New Apple ID را انتخاب نمایید. در این مرحله یک ایمیل و پسورد از شما خواسته می‌شود و پس از آن باید تیک تایید Terms and Conditions را بزنید.

پس از وارد کردن اطلاعات شخصی و پاسخ دادن به سوالات امنیتی، معمولا جزئیات کارت اعتباری از شما خواسته می‌شود. در مرحله بعدی شما باید اپل آیدی خود را به وسیله کدی که به ایمیلتان ارسال شده، تایید کنید. پس از تایید آیدی و تکمیل ساخت اکانت، شما قادر خواهید بود برخی از علایق موسیقایی خود را با برنامه به اشتراک بگذارید تا الگورتیم پیچیده آن بهتر بتواند به شما در یافتن آهنگ‌های جدید کمک کند.

برخی از امکانات اپل موزیک

• دسترسی به هزاران پلی‌لیست متنوع
• ایستگاه‌های رادیویی زنده از جمله Beast 1
• نمایش متن موسیقی در حال پخش
• پخش نامحدود موزیک
• همگام‌سازی کتابخانه با سرویس‌های iTunes و iCloud
• امکان استفاده از آن از طریق مرورگر
• امکان فعالسازی روی دستگاه‌های اندرویدی
• امکان ایجاد پروفایل شخصی
• پخش آهنگ‌های اورجینال با بهترین کیفیت

نحوه استفاده از اپل موزیک

آموزش کامل اپل موزیک

به طور کلی امکان استفاده کاملا رایگان از سرویس اپل موزیک وجود ندارد و تنها می‌توانید طی یک دوره ۱ الی ۶ ماهه به صورت رایگان از آن استفاده کنید. اما پس از اتمام این دوره، باید اقدام به خرید اشتراک کنید. کاربران ایرانی برای این منظور می‌توانند از طریق گیفت‌ کارت‌های Apple Music که مسترگیفت در اختیارشان قرار می‌دهد، نوع اشتراک مورد نظر را انتخاب و آن را خریداری کنند.

برای فعال کردن و استفاده از این اپلیکیشن برنامه را اجرا کرده و روی گزینه Start Listening ضربه بزنید. در صورتی که این گزینه را پیدا نمی‌کنید، گزینه open setting را انتخاب کرده و سپس از قسمت موزیک یا show apple music را انتخاب نمایید.

اما اگر این گزینه‌ها را روی اپلیکیشن پیدا نکردید، باید بدانید که سیستم عامل iOS شما نیاز به به‌روزرسانی دارد. در همان ابتدای استفاده، دو گزینه مختلف در اختیار شما قرار می‌گیرد: یکی برای پخش موسیقی ذخیره شده در حافظه داخلی آیفون و دیگری برای پخش موسیقی از فروشگاه iTunes.

ابتدا با لمس موزیکی که مورد نظرتان است، آن را اجرا کنید. در این شرایط پنجره‌ای که پیش رویتان قرار می‌گیرد، پنجره‌ای تحت عنوان Now Playing یا پنجره در حال پخش خواهد بود. دکمه‌های پخش (Play)، توقف پخش (Stop)، جلو زدن (Forward) و عقب زدن (Backward) کاملا مشخص هستند.

اسلایدر موجود در بالای صفحه و زیر کاور موزیک هر موقعیت زمانی موزیک در حال پخش را نمایش می‌دهد. اسلایدری هم که در زیر دکمه‌های پخش و توقف قرار دارد مربوط به تنظیم شدت صدای پخش می‌شود.

کنترل پخش موسیقی

سه نقطه زیر نوار حجم صدا منویی را باز می‌کند که گزینه‌هایی مانند افزودن موسیقی به لیست پخش، جستجوی متن آهنگ‌ها و ساخت ایستگاه بر اساس یک آهنگ را ارائه می‌دهد. دو آیکون قرمز در پایین صفحه برای پخش مجدد موسیقی و پخش هم‌زمان موزیک هستند.

آیکونی که در زیر اسلایدر تنظیم صدا و به شکل یک دکل وایرلس موجود است، مربوط به قابلیت ایرپلی (AirPlay) می‌شود. با استفاده از آن می‌توانید آیفون خود را به تلویزیون و اسپیکر بلوتوث متصل کنید و آهنگ مورد نظرتان را به وسیله آن پخش نمایید.

ویژگی کنترل ساده موسیقی در استفاده از اپل موزیک، این امکان را به شما می‌دهد که آهنگ پس از خروج از برنامه قطع نشود، مگر آنکه کاربر خود تصمیم به توقف آن بگیرد. پس از انتخاب و پخش آهنگ دلخواه در اپل موزیک، می‌توانید برنامه را ترک کرده و به سایر فعالیت‌هایتان بپردازید. اما شاید بپرسید که آیا لازم است برای کنترل یا تغییر موزیک درحال پخش، مجدداً به برنامه اپل موزیک بازگردید؟

باید بدانید که اپل موزیک برای این مسئله نیز راه‌حلی اندیشیده است. پس از خروج از برنامه و در حین انجام دیگر کارها در گوشی، شما می‌توانید از منوی Control Center استفاده کنید. این امکان اجازه می‌دهد که بدون نیاز به بازگشت مداوم به اپل موزیک، موسیقی درحال پخش را کنترل کرده و تغییر دهید.

نحوه سرچ و پخش موسیقی در اپل موزیک

آموزش کامل اپل موزیک

اگر به دنبال آهنگ خاصی در اپل موزیک می‌گردید، برنامه اپل موزیک را در دستگاه خود باز کنید و روی آیکون جستجو ضربه بزنید. در ابتدا، صفحه جستجو دسته‌های موسیقی محبوب را به شما نشان می‌دهد که برای دیدن محتوای آن باید برروی دسته موردنظر ضربه بزنید و برای جستجوی آنچه که می‌خواهید باید دوباره روی جستجو کلیک کنید.

نحوه اضافه کردن موزیک به کتابخانه

یکی دیگر از مزایای استفاده از سرویس اپل موزیک، اضافه کردن آهنگ‌ها به کتابخانه شخصی است که به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید آهنگ‌های موردعلاقه خود را دسته‌بندی کنید. برای این منظور در برنامه اپل موزیک، روی آهنگ یا آلبومی که می‌خواهید به کتابخانه خود اضافه کنید انگشت خود را نگه دارید و از منوی باز شده گزینه Add to Library را انتخاب کنید. برای اضافه کردن آهنگ و آلبوم به پلی‌لیست می‌توانید مشابه همین‌ کار را انجام داده و گزینه «Add to a Playlist» را بزنید.

نحوه اشتراک‌گذاری پلی‌لیست در اپل موزیک

یکی از ویژگی‌های جذاب سرویس Apple Music امکان به اشتراک گذاشتن پلی‌لیست و آهنگ‌های مورد علاقه‌تان با دوستان و اطرافیان است. برای این کار باید در برنامه اپل موزیک ابتدا بخش کتابخانه را باز کرده و پلی‌لیست مورد نظر را انتخاب کنید.

وارد پلی‌لیست منتخب شوید و روی سه نقطه کلیک کنید. حالا روی گزینه «Share Playlist» کلیک و یک مخاطب را از ردیف بالا انتخاب کنید. البته به‌وسیله AirDrop هم می‌توانید پلی‌لیست را به دستگاه‌های نزدیک خود ارسال نمایید.

نحوه ذخیره‌کردن آهنگ‌ها برای پخش آفلاین

با استفاده از این مزیت اپل موزیک می‌توانید آهنگ‌های مورد علاقه خود را برای پخش آفلاین دانلود و ذخیره کنید و در زمانی که اینترنت در اختیار ندارید به راحتی به آن‌ها گوش دهید. برای این منظور باید به بخش کتابخانه بروید و فایل مورد نظر خود را برای دانلود آهنگ در دستگاه خود انتخاب کنید. روی سه نقطه در کنار آهنگ یا آلبوم مورد نظر ضربه بزنید و در منوی پیش‌رو گزینه «Download» را بزنید تا کار دانلود را انجام دهد.

گیفت‌کارت‌های اپل موزیک

گیفت کارت اپل موزیک

گفتیم که برای خرید اشتراک می‌بایست از کارت‌های اعتباری استفاده کنید، اما از آنجایی که کاربران ایرانی امکان استفاده از این قابلیت را ندارند، می‌توانند با روش جایگزین، یعنی خرید گیفت کارت اپل موزیک نسبت به پرداخت هزینه آن اقدام کنند. مسترگیفت این امکان را به شما می‌دهد و می‌توانید به راحتی از طریق این سایت گیفت کارت اپل موزیک را خریداری کنید.

گیفت کارت‌های Apple Music بر اساس ریجن و کشورها طبقه‌بندی شده‌اند و شما باید حین خرید به آن‌ها دقت کنید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید برای مطالعه روش استفاده از این گیفت کارت‌ها، به این مقاله مراجعه بفرمایید.

جمع‌بندی

حالا که بیشتر با برنامه کاربردی اپل موزیک و ویژگی‌های بی‌شمار آن آشنا شدید، می‌توانید از این به‌بعد به راحتی و بدون دردسر از آن استفاده کنید و طبق نیاز و بر حسب پلن‌های مختلف اپل موزیک، اشتراک مورد نظر خود را خریداری کنید.

این سرویس به عنوان رقیب مهم اسپاتیفای در بازارهای جهانی عملکرد قابل توجهی داشته و میلیون‌ها کاربر وفادار برای خود دست و پا کرده است. اگر می‌خواهید بیشتر درباره اسپاتیفای و ویژگی‌های آن بدانید، بد نیست به مقاله «اسپاتیفای چیست؟ از صفر تا صد بزرگترین سرویس پخش موسیقی دنیا» نیز سری بزنید.