در دنیایی که همه چیز را در اینترنت محصور کرده، نحوه استفاده از هنر، موسیقی، سرگرمی و هر چیز دیگری که فکرش را بکنیم دستخوش تغییر شده است. در دنیای امروز، استریم حرف اول را می‌زند و در این زمینه شرکت اپل، به عنوان یکی از غول‌های تکنولوژی، با معرفی اپل موزیک (Apple Music) از قافله عقب نمانده است.

بدون شک شما هم بارها نام اپل موزیک به گوشتان خورده اما ممکن است به طور دقیق با ماهیت و کارکردهای آن آشنا نباشید. در این صورت پیشنهاد می‌کنیم تا اتنهای این مقاله با مسترگیفت همراه باشید تا با این سرویس پخش موسیقی محبوب و صدالبته گیفت کارت آن بیشتر آشنا شوید.

اپل موزیک چیست؟

اپل موزیک

اپل موزیک، در ساده‌ترین تعریف ممکن، یک سرویس پخش موسیقی و ویدیو مبتنی بر اشتراک است که توسط شرکت بزرگ Apple طراحی و عرضه شده. این سرویس برای رقابت با بزرگانی چون اسپاتیفای پا به عرصه گذاشت و باید اعتراف کرد باوجود عمر کوتاهش - حداقل نسبت به بقیه سرویس‌ها - عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته.

این اپلیکیشن به صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌های اپل نصب شده و جایگزین اپ موسیقی قدیمی Apple روی iOS، iPad و مک محسوب می‌شود. البته که فعالیت آن صرفا به دستگاه‌ها و سیستم عامل مخصوص اپل محدود نمی‌شود و کاربران اندروید نیز می‌توانند آن را از طریق گوگل پلی دانلود کنند.

Apple Music با اینکه دیرتر از رقبا فعالیتش را آغاز کرد، خیلی زود توانست به شهرت و موفقیت برسد. این سرویس اکنون بیش از ۱۰۰ میلیون آهنگ و پادکست در کنار ۳۰ هزار پلی‌لیست در خود جای داده و ماهانه چیزی بالغ بر ۹۲ میلیون کاربر دارد (طبق آخرین آمار Business of Apps).

اپل موزیک علاوه بر ارائه ویژگی‌های متنوع و بی‌شمار در زمینه پخش، ساخت لیست علاقه‌مندی‌ها و آهنگ‌های پیشنهادی، یک سری ایستگاه رادیویی اینترنتی هم دارد که به صورت ۲۴ ساعته در بیش از ۲۰۰ کشور دنیا پخش می‌شوند. این‌ها شامل Apple Music 1، Apple Music Hits و Apple Music Country می‌شود.

این سرویس ویژگی‌های جذابی چون کیفیت بسیار بالای پخش، صدای چندبعدی با تکنولوژی Dolby Atoms، کاتالوگ موسیقی‌های کلاسیک، هزاران موزیک ویدیو، اپلیکیشن‌ مخصوص اندروید، تلویزیون‌های اسمارت و... را برای کاربران خود به ارمغان می‌آورد. علاوه بر این‌ها، قابلیت پخش آفلاین موسیقی در Apple Music‌ نیز وجود دارد تا در زمان‌هایی که به اینترنت دسترسی ندارید، بتوانید با خیال راحت به تِرک‌های مورد علاقه خود گوش دهید.

همچنین بد نیست بدانید شش ماه نخست استفاده شما از اپل موزیک (با دستگاه‌های اپل) رایگان بوده و به عنوان دوره آزمایشی لحاظ می‌شود. اما خب پس از آن مجبور خواهید بود با پرداخت هزینه ماهانه، اشتراک سرویس را تهیه کنید. اشتراک اپل موزیک چهار نوع مختلف دارد که در ادامه مقاله مفصل به آن‌ها خواهیم پرداخت.

نگاهی به تاریخچه اپل موزیک

اپل موزیک

شرکت اپل در سال ۲۰۱۵ از سرویس پخش موسیقی خود رونمایی کرد تا دوره جدیدی را در عرصه سرویس‌های استریم موزیک رقم بزند. پس از اپل موزیک، بسیاری از افراد اعتقاد داشتند اپل با استفاده از آیتونز و iPod دنیای «پخش دیجیتالی موسیقی» را دگرگون کرده است. اپل در سال ۲۰۱۴ دست به خرید شرکت Beats Electronics زد تا مالکیت سرویس استریم آن یعنی Beats Music را نیز به‌دست آورد.

پس ماه‌ها شایعه و گمانه‌زنی، اپل بالاخره در ژوئن ۲۰۱۵ از اپل موزیک رونمایی کرد و چند ماه شاهد عرضه رسمی آن به بازار بودیم. این سرویس با هدف ارائه کتابخانه‌ای وسیع از ترک‌ها و آلبوم‌های موسیقی، در کنار چند ایستگاه رادیویی جذاب به دست مخاطبان رسید. علاوه بر آن، اپل به مشترکین خود قول ایجاد ارتباط مستقیم میان هنرمندان و طرفداران را از طریق این سرویس می‌داد.

خیلی زود و در کمال ناباوری، اپل موزیک با سرعتی شگفت‌انگیز رشد کرد و طی دو الی سه سال به رقیب جدی اسپاتیفای تبدیل شد. بستن قراردادهای انحصاری با هنرمندان محبوبی چون تیلور سوییفت، دریک و بیانسه هم تاثیر به‌سزایی در جذب مخاطبان به این سرویس داشت. در کنار همه این موارد، اپل کم کم تصمیم گرفت Apple Music‌ را به بخشی جدانشدنی از اکوسیستم خودش تبدیل کند و در همین راستا امروزه شاهد اتصال بی‌دغدغه میان آن و آیتونز، iCloud، Music Library و Siri هستیم.

آشنایی با بخش‌های مختلف اپل موزیک

اپل موزیک

سرویس Apple Music شامل قابلیت‌ها و بخش‌های هیجان‌انگیزی می‌شود. به عنوان مثال خیلی‌ها عقیده دارند ایستگاه‌های رادیویی موجود در این سرویس باعث شده میلیون‌ها شنونده و علاقه‌مند به موسیقی به اپل موزیک روی بیاورند و به صورت منظم از آن بهره ببرند.

رابط کاربری اپل‌ موزیک بسیار روان و جذاب است و پنج بخشی اصلی دارد. این‌ها شامل کتابخانه (Library)، برای شما (For You)، اکتشاف (Browse)، رادیو (Radio) و جستجو (Search) می‌شود. در ادامه قصد داریم به بررسی جزئیات تک تک این بخش‌ها و ویژگی‌های آنان بپردازیم.

کتابخانه (Library)

در اینجا شما می‌توانید به تمام موسیقی‌های خود دسترسی پیدا کنید؛ از موسیقی‌های موجود در دستگاه یا گوشی خودتان گرفته تا ترک‌ها و آلبوم‌هایی که در اپل موزیک وجود دارد. شما همچنین می‌توانید آهنگ‌هایی که از آیتونز دانلود کرده‌اید (در صورت فعال‌سازی قابلیت iCloud Music Library) را در این بخش بیابید. کتابخانه به شما اجازه می‌دهد تمامی آهنگ‌های دانلود شده و آهنگ‌های موجود در دستگاه خود را به صورت آفلاین اجرا نمایید.

بخش Library خودش دارای چند زیرمجموعه دیگر هم می‌شود تا بتوانید به آسان‌ترین شکل ممکن محتوای مورد نظر خود را پیدا کنید. میانبرهای آهنگ، هنرمند، آلبوم، لیست پخش و موسیقی دانلود شده همگی در کتابخانه یافت می‌شوند. جالب‌تر اینکه این میانبرها قابلیت شخصی‌سازی دارند و شما می‌توانید در صورت تمایل آ‌ن‌ها را حذف، یا آیتم‌هایی به آن‌ها اضافه کنید.

اگر قصد اضافه کردن یک قطعه موسیقی یا آلبوم را به کتابخانه خود دارید، باید با استفاده از علامت + یا گزینه Add آن را به بخش Library بفرستید. در کنار همه این‌ها قابلیت ساخت لیست‌های پخش جدید یا ویرایش لیست‌های موجود نیز برای شما وجود دارد.

برای شما (For You)

اپل موزیک درست مثل تمام رقبای قدرتمند خود، از یک سری الگوریتم هوش مصنوعی بهره می‌برد. در بخش «برای شما» یا همان For You، اپل آهنگ‌ها یا محتوایی را به شما پیشنهاد می‌کند که به احتمال زیاد باب سلیقه‌تان خواهد بود. این پیشنهادات همگی بر اساس تاریخچه جستجو و همچنین آهنگ‌هایی که قبلا گوش کرده‌اید شکل گرفته‌اند.

اکتشاف (Browse)

بخش اکتشاف یا همان Browse که در اپلیکیشن اپل موزیک مشاهده می‌شود، به شما نشان می‌دهد کدام هنرمندان یا آلبوم‌ها در حال حاضر پرطرفدار هستند. در اینجا شما می‌توانید به لیست ۱۰۰ آهنگ برتر اخیر، محتوای انحصاری، لیست‌های پخش شخصی‌سازی شده و بسیاری موارد دیگر دسترسی داشته باشید.

در واقع می‌توان گفت دو بخش For You و Browse جزو بهترین راه‌ها برای کشف موسیقی جدید و گوش دادن به ترک‌های متفاوت است. تنها با این تفاوت که مورد اول بیشتر باب سلیقه شما عمل می‌کند و دومی بر اساس سلیقه جمعی تمام کاربران طراحی شده.

رادیو (Radio)

اپل موزیک

بخش رادیو اپل موزیک همان‌طور که از نامش پیداست، مختص ایستگاه‌های رادیویی طراحی شده. اپل طی چند سال اخیر با افزایش محبوبیت ایستگاه‌هایش، تلاش کرده تنوع آن‌ها را بیشتر کند. این ایستگاه‌ها به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته مشغول پخش موسیقی، پادکست، مصاحبه و معرفی هنرمندان جدید هستند.

از جمله برترین ایستگاه‌های اپل موزیک می‌توان به Music 1، Music Hits و Music Country اشاره کرد. این ایستگاه‌ها که به صورت بی‌وقفه مشغول سرگرم کردن طرفداران هستند، روزانه میلیون‌ها شنونده دارند.

جستجو (Search)

این بخش از اپلیکیشن Apple Music نیاز به توضیح خاصی ندارد. در صورتی که شما قصد پیدا کردن یک آهنگ، آلبوم یا هنرمند خاص را دارید، می‌توانید با وارد کردن واژه مورد نظر در بخش جستجو، آن را به راحتی بیابید. نکته جالب آن است که اگر این اطلاعات اساسی را در اختیار ندارید و تنها جملاتی از متن آهنگ به گوشتان خورده، می‌توانید با نوشتن آن در بخش جستجو آهنگ مورد نظر خود را پیدا کنید.

انواع اشتراک اپل موزیک

اپل موزیک

احتمالا یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ذهن شما را به خود مشغول کرده این باشد که هزینه اشتراک ماهانه اپل موزیک دقیقا چقدر است. اپل در این زمینه سه پلن و اشتراک مختلف عرضه کرده تا کاربران بر اساس نیاز و خواسته خود یکی را انتخاب کنند. Apple Music دارای پلن‌های شخصی، دانش‌آموزی/دانشجویی و خانوادگی می‌شود.

پلن‌های شخصی و دانشجویی/دانش‌آموزی از نظر ویژگی و دسترسی در سطح یکسانی قرار دارند، اما پلن خانوادگی شامل قابلیت‌های بیشتری می‌شود تا افراد مختلف در یک خانواده بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

پلن شخصی

پلن شخصی یا انفراد در واقع همان اشتراک استاندارد و معمولی اپل موزیک محسوب می‌شود که ۹.۹۹ دلار در ماه قیمت‌گذاری شده است. ویژگی‌های این پلن به شرح زیر است:

  • دسترسی به بیش از ۱۰۰ میلیون آهنگ به علاوه تمام ترک‌هایی که در کتابخانه خودتان وجود دارد
  • قابلیت گوش دادن به موزیک به صورت آنلاین و آفلاین
  • استریم موزیک و موزیک ویدیو بدون هیچ‌گونه تبلیغات
  • دانلود حداکثر ۱۰۰ هزار آهنگ در کتابخانه
  • همگام‌سازی همه دستگاه‌های مرتبط شما
  • دیدن آهنگ‌ها و لیست‌های پخش دوستان
  • لذت بردن از نمایش‌ها، کنسرت‌ها و محتوای انحصاری
  • دسترسی به ایستگاه‌های رادیویی از جمله Beats 1 به صورت زنده

پلن دانشجویی/دانش‌آموزی

از نظر سطح دسترسی و امکاناتی که در این پلن در اختیار شما قرار می‌گیرد، هیچ‌گونه تفاوتی با پلن شخصی وجود ندارد. یعنی تمام ویژگی‌هایی که بالاتر برای پلن شخصی مشاهده کردید، برای پلن Student اپل موزیک هم صدق می‌کند.

با این حال، تفاوت اصلی این پلن با پلن قبلی در نحوه قیمت‌گذاری آن است. اپل برای کمک به دانش‌آموزان و دانشجویانی که احتمالا وضعیت مالی خوبی ندارند، این پلن را تنها با قیمت ۴.۹۹ دلار در ماه عرضه می‌کند. نکته مهم آن است که برای بهره‌گیری از این پلن شما باید یک سری مراحل نسبتا پیچیده را طی کنید تا هویت شما به عنوان یک فرد محصل تایید گردد.

پلن خانوادگی

پلن خانوادگی (Family) متناسب با نیاز افراد مختلف در یک خانواده شخصی‌سازی شده و امکان دسترسی ۶ نفر به آن وجود دارد. اشتراک خانوادگی به هریک از اعضا اجازه می‌دهد اکانت شخصی خود را داشته باشند، اما در مجموع یک تخفیف بسیار خوب به کل خانواده می‌دهد.

این پلن ۱۴.۹۹ دلار در ماه قیمت گذاری شده و با یک محاسبه ساده می‌توانید ببینید که بسیار به‌صرفه‌تر از پلن شخصی است. به عنوان مثال اگر شما پلن خانوادگی را در اختیار ۵ نفر غیر از خودتان قرار دهید و هزینه ماهانه آن را تقسیم کنید، هر نفر تنها ۲.۵ دلار برای اشتراک اپل موزیک پرداخت خواهد کرد. حال اگر این عدد مجموعا به ۳ نفر برسد، هزینه اشتراک ماهانه برای هر نفر به ۴.۹۹ دلار می‌رسد. در نتیجه حتی در این حالت نیز شما به میزان قابل توجهی سود کرده‌اید.

در کنار این مزایا، پلن خانوادگی قابلیت‌های اضافه‌ای چون اشتراک‌گذاری کتابخانه، اشتراک و iCloud را در اختیار همه اعضا می‌گذارد. همچنین تنظیمات «کنترل والدین» هم با پلن خانوادگی در دسترس قرار گرفته تا پدر و مادرها بتوانند روی استفاده فرزندان خود از اپل موزیک و محتوای آن نظارت داشته باشند.

نحوه ساخت اکانت در Apple Music

اپل موزیک

پلتفرم iOS

جهت ساخت اکانت در اپل موزیک ابتدا مطمئن شوید که از آخرین ورژن iOS در گوشی آیفون استفاده می‌کنید. پس از باز کردن اپلیکیشن، شما با یک صفحه خوش‌آمدگویی مواجه می‌شوید. روی گزینه Try It Free کلیک کرده و سپس یکی از پلن‌های اشتراکی (شخصی، دانشجویی/دانش‌آموزی و خانوادگی) را انتخاب نمایید.

در مرحله بعدی گزینه Start Trial را انتخاب کنید تا دوره آزمایشی و رایگان شما آغاز شود. در نظر داشته باشید که تا پیش از اتمام این دوره آزمایشی، هیچ‌گونه هزینه‌ای برای پلن‌های اشتراکی از شما دریافت نخواهد شد. در صفحات بعدی از شما خواسته می‌شود تا اپل آیدی و پسورد خود را وارد نمایید. در نهایت نیز گزینه تایید را انتخاب کرده و ثبت نام در اپل موزیک را به اتمام برسانید.

 پلتفرم اندروید

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد اپل موزیک در اختیار کاربران اندروید هم قرار گرفته و شما می‌توانید آن را از طریق فروشگاه گوگل پلی دانلود و نصب کنید. برای راه‌اندازی اکانت در اندروید، ماجرا کمی متفاوت خواهد بود، چراکه دارندگان این سیستم عامل معمولا اپل آیدی ندارند.

پس از دانلود و نصب Apple Music برای گوشی اندروید خود، اپلیکیشن را باز کرده و گزینه Create New Apple ID را انتخاب نمایید. در این مرحله یک ایمیل و پسورد از شما خواسته می‌شود و پس از آن باید تیک تایید Terms and Conditions را بزنید. با وارد کردن اطلاعات شخصی و پاسخ دادن به سوالات امنیتی، معمولا جزئیات کارت اعتباری از شما خواسته می‌شود.

در مرحله بعدی شما باید اپل آیدی خود را به وسیله کدی که به ایمیلتان ارسال شده، تایید کنید. با تایید آیدی حالا می‌توانید به صورت اولیه تمایلات و علایق موسیقایی خود را با اپل موزیک به اشتراک بگذارید تا پیشنهادات دقیق‌تری به شما ارائه کند.

چگونه اشتراک اپل موزیک را خریداری کنیم؟

گیفت کارت اپل موزیک

به طور کلی استفاده از سرویس اپل موزیک پولی بوده و نمی‌توان به صورت رایگان از آن بهره برد. با وجود داشتن یک دوره ۱ الی ۶ ماهه رایگان و آزمایشی، شما در زمان انتخاب نوع اشتراک که بالاتر توضیح دادیم، باید اطلاعات کارت اعتباری خود را به اپل بدهید. اپل هم مثل اکثر شرکت‌های بزرگ دست مخاطبان را تا حدی باز گذاشته و مخاطبان می‌توانند با استفاده از مسترکارت، ویزا کارت یا حتی پی‌پال هزینه اشتراکشان را بپردازند.

کاربران ایرانی متاسفانه به‌خاطر محدودیت‌های پیش‌رویشان چنین قابلیتی ندارند و باید از راه‌های جایگزین جهت خرید اشتراک اپل موزیک استفاده کنند. یکی از بهترین و ساده‌ترین راه‌های فعلی، بهره‌گیری از گیفت کارت مخصوص اپل موزیک است که توسط سایت‌ها و شرکت‌های معتبر داخلی از جمله مسترگیفت عرضه می‌شود.

با استفاده از گیفت کارت اپل موزیک شما می‌توانید از شر چالش‌هایی که کارت‌های اعتباری برایتان ایجاد می‌کنند خلاص شوید و بدون کوچک‌ترین دردسری هزینه اشتراک ماهیانه خود را بپردازید. گیفت کارت‌های Apple Music با مبالغ متنوع و در ریجن‌های مختلف عرضه می‌شوند تا دست شما حین انتخاب باز باشد.

نحوه استفاده از گیفت کارت Apple Music

اپل موزیک

در صورتی که قصد استفاده از اپل موزیک روی دستگاه‌های اپل مثل آیفون یا آی‌پد را دارید، باید مراحل زیر را جهت بهره‌گیری از گیفت کارت طی کنید:

  • خرید و دریافت کد گیفت کارت اپل موزیک
  • باز کردن اپلیکیشن
  • انتخاب گزینه Sign In از قسمت بالایی و سمت راست صفحه
  • در صورتی که قبلا وارد اکانت شده‌اید، روی آیکون تصویر پروفایل خود کلیک کنید
  • انتخاب گزینه Redeem Gift Card یا Redeem Code
  • وارد کردن کد ۱۶ رقمی گیفت کارت یا اسکن گیفت کارت فیزیکی با دوربین
  • تایید نهایی و انتقال شارژ به اپل آیدی شما

ردیم کردن گیفت کارت Apple Music روی دسکتاپ یا همان پی‌سی نیز به روش زیر است:

  • باز کردن اپ آیتونز روی دستگاه
  • انتخاب اکانت از قسمت منو
  • کلیک روی گزینه Redeem
  • وارد کردن کد ۱۶ رقمی گیفت کارت
  • تایید مبلغ و اطلاعات گیفت کارت
  • دریافت شارژ در اکانت

در نهایت اگر هم تصمیم گرفته‌اید اپل موزیک را روی گوشی اندرویدی خود نصب کنید و قصد ردیم کردن گیفت کارت آن را دارید، روش کلی مشابه همان نسخه آیفون است.

در نظر داشته باشید که گیفت کارت‌های اپل موزیک همیشه حساب کاربری اپل یا همان اپل آیدی شما را شارژ می‌کنند. در نتیجه، ورای اینکه شما از چه پلتفرم و دستگاهی استفاده می‌کنید، قابلیت ردیم کارت هدیه و شارژ اکانت برایتان وجود دارد.

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم سرویس محبوب پخش موسیقی و موزیک ویدیو اپل یعنی Apple Music را به شما معرفی کنیم و از جزئیات و ویژگی‌های هیجان‌انگیز آن بگوییم. همان‌طور که گفته شد این سرویس دارای سه پلن اشتراکی مختلف برای کاربران است که هرکدام متناسب با نیاز افراد خاصی خواهد بود.

اگر شما هم مثل میلیون‌ها کاربر دیگر در سرتاسر دنیا به این سرویس علاقه‌مند هستید و قصد استفاده از آن را دارید، پیشنهاد می‌شود با استفاده از گیفت کارت‌های اپل موزیک اشتراک مورد نظرتان را خریداری کرده و از دنیای بی‌پایان موسیقی لذت ببرید.